Συναγερμός στην Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε Συναγωγή

Συναγερμός στην Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε Συναγωγή

Πολλοί τραυματίες – Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για ένα δράστη αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι οι ένοπλοι ήταν περισσότεροι
Η επίθεση έγινε κοντά σε εβραϊκή συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας. Πληροφορίες για μια σύλληψη.


Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Χάλε του γερμανικού κρατιδίου Σαξονίας – Άνχαλτ όταν ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως έξω από συναγωγή προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων.

Ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα και έτοιμοι για μάχη δυο ή και περισσότεροι δράστες αιματοκύλισαν την πόλη Χάλε της Γερμανίας. Η επίθεση έγινε έξω από Συναγωγή και οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή είναι συγκλονιστικές.

Οι νεκροί είναι δυο και όπως όλα δείχνουν οι ένοπλοι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media αλλά και μεταδίδουν γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα είναι σοκαριστικές. Ένα βίντεο δείχνει έναν από τους δράστες να έχει βγει από το αυτοκίνητο και να πυροβολεί αδιακρίτως. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν έναν άνδρα επίσης ντυμένο με στρατιωτικά ρούχα να σημαδεύει και να πυροβολεί.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στην Mitteldeutsche Zeitung ότι η επίθεση έγινε έξω από τούρκικο εστιατόριο και έπεσαν και πυροβολισμοί μέσα από αυτοκίνητο. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι έχει συλλάβει ένα άτομο ενώ οι συνεργοί του ακόμα αναζητούνται αφού διέφυγαν με αυτοκίνητο. Στο μεταξύ, και δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς αναφέρθηκε στο Λάντσμπεργκ, προάστιο του Χάλε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές με πυροβόλο όπλο.
Ωστόσο στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι οι ένοπλοι στην περιοχή είναι περισσότεροι του ενός, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο ένας ήταν αυτός που πυροβόλησε ή όχι.

Bullet casings are pictured after a shooting in the eastern German city of Halle on October 9, 2019. REUTERS/Marvin Gaul. NO RESALES. NO ARCHIVES

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, ανάμεσα στους νεκρούς είναι μία γυναίκα ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Σχόλια