1:02 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Συνελήφθη καταζητούμενος Ιταλός της Interpol στη Βάρκιζα για λαθρεμπόριο πετρελαίου - Στα 21 δισ. ο παράνομος τζίρος

Συνελήφθη καταζητούμενος Ιταλός της Interpol στη Βάρκιζα για λαθρεμπόριο πετρελαίου - Στα 21 δισ. ο παράνομος τζίρος

Στη σύλληψη ενός 57χρονου Ιταλού για λαθρεμπόριο πετρελαίου προχώρησαν οι αρχές στη Βάρκιζα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol.

Συγκεκριμένα, ένας 57χρονος Ιταλός, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθραίων πετρελαίου, συνελήφθη από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής στη Βάρκιζα, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης της Interpol.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής (σ.σ. κυρίως της Βενεζουέλας) και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης του.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας