ΣΥΡΙΖΑ – ΓΕΝΟΠ: Συνάντηση για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

ΣΥΡΙΖΑ – ΓΕΝΟΠ: Συνάντηση για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση οδηγεί την ενεργειακή αγορά σε απορρύθμιση, απαξιώνει τη ΔΕΗ, αλλά κυρίως οδηγεί τους εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, μέσω και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (Έ. Αχτσιόγλου, Σ. Βαρδάκης, Χρ. Σπίρτζης).

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη και εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΗ, Κωνσταντίνο Μανιάτη (πρόεδρος Ε.ΤΕ. ΔΕΗ) και Γιάννη Βρέντζο, ενόψει της επικείμενης συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής και ψήφισης του σ/ν που αφορά στη ΔΕΗ, τόσο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έ. Αχτσιόγλου όσο και ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης τόνισαν ότι «το νομοσχέδιο της ΝΔ φανερώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι η κυβέρνηση με την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, διαμορφώνει ένα θελκτικό “πακέτο” για τους μελλοντικούς αγοραστές της ΔΕΗ».

Ανέφεραν επίσης ότι «στο σχέδιο νόμου αποτυπώνεται ξεκάθαρα για ακόμα μια φορά το μοντέλο “ανάπτυξης” της ΝΔ: ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών, αύξηση κόστους για τους πολίτες, κατάργηση δικαιωμάτων που απορρέουν από τη ΣΣΕ, με στόχο να κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις, υποβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος, υψηλοί μισθοί στελεχών και αδιαφάνεια». Σημείωσαν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αλλά μείωση μεσοσταθμικά κατά 12% λόγω ανταγωνισμού και εκπτώσεων. Μάλιστα προωθήθηκαν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με πιο ισχυρό κοινωνικό τιμολόγιο και ειδικές μέριμνες για τις ευάλωτες ομάδες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Αχτσιόγλου, ο κ. Βαρδάκης και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζης δήλωσαν στους εκπροσώπους της ΔΕΗ, ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στα επόμενα βήματα που θα γίνουν, ώστε να παραμείνει η ΔΕΗ, ένας οργανισμός Δημόσιου Χαρακτήρα.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχόλια