15:35 Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Τα fake news του πολιτικού που ίδρυσε κόμμα με το... όνομά του

Τα fake news του πολιτικού που ίδρυσε κόμμα με το... όνομά του

Όταν μια χαροκαμένη μάνα σε καταγγέλλει στη Βουλή για διασπορά fake news, μία είναι η λύση! Η κλασική… ελληνική! Παίρνεις τα βουνά και τα λαγκάδια. Ταξιδεύεις σε κάθε γωνιά για να σε ξεχάσουν και για να δείξεις ότι βρίσκεσαι κοντά στον λαό. Αν θυμηθείς κι ένα τραγούδι του Νίκου Ξανθόπουλου, τότε γίνεσαι αυτόματα ένα σύγχρονο παιδί του λαού.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Κυριάκος Βελόπουλος! Ξαφνικά βγήκε στον τάκο επειδή η Μάγδα Φύσσα έστειλε επιστολή στον Κώστα Τασούλα και διέψευσε τα tweets του ανθρώπου που ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή έχουν το ίδιο μικρό όνομα. Γι’ αυτό, άλλωστε, το κόμμα του λέγεται «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος». Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έβαλε το ονοματεπώνυμό του πλάι στο λογότυπο της ΕΡΕ ή της ΝΔ. Ούτε, βέβαια, ο Ανδρέας Παπανδρέου τοποθέτησε το επίθετό του στο αρχίγραμμα του ΠΑΣΟΚ. «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα» ονόμασε το δημιούργημά του και όχι «Παπανδρεϊκό». Αλλά ο Βελόπουλος σκέφτηκε διαφορετικά. Κατανόησε ότι πολλοί Έλληνες είναι οπαδοί και έφτιαξε κόμμα και με το όνομά του!

Αλλά το θέμα είναι τα fake news του Κυριάκου. Εμείς δεν στεκόμαστε στις γνήσιες επιστολές του Ιησού Χριστού που μοίραζε στον κόσμο. Ούτε και στα βότανα κατά της φαλάκρας που πιάνουν στους άλλους, αλλά όχι στον ίδιο. Πάμε κατευθείαν στο ατόπημά του με όσα αναφέρθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, αλλά και στην τηλεοπτική εκπομπή του από το δικό του στόμα.

«Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου», ανέφερε η Μάγδα Φύσσα στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Εκπομπές

«Τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος ‘’Ελληνική Λύση’’, υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει ‘‘αποζημίωση’’ 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης, ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η ‘‘πληροφορία’’ αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την προφανή σκοπιμότητα να σκιασθεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά, ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές ‘‘πληροφορίες”.

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα: ‘’Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά). Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;’’.

Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι ‘‘μισελληνικό’’ γι’ αυτόν τον λόγο. Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021.

«Κατασκευασμένα»

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος ‘‘Ελληνική Λύση’’ δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων», πρόσθεσε η μάνα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Τι έκανε ο Βελόπουλος; Ό,τι κάθε πολιτικός άνδρας που σέβεται τον εαυτό του. Απέδωσε το τιτίβισμα σε λάθος συνεργάτη του, του διαχειριστή. Καλά, δεν του είπαν ότι για κάποιον που αυτοπροσδιοριζόταν ως δημοσιογράφος και αργότερα ως επιχειρηματίας κάθε λάθος συνεργάτη ή ακόμα κι ενός διαχειριστή βαραίνει τον ίδιο, δηλαδή τον επικεφαλής ή έστω τον κάτοχο του λογαριασμού; Άραγε, ποιος διαχειρίζεται το Twitter του Βελόπουλου και διέπραξε το ατόπημα και τι μέτρα πήρε ο Κυριάκος;

«Ως διαχειριστές του συγκεκριμένου λογαριασμού αναρτήσαμε προ μηνών ότι η οικογένεια Φύσσα έλαβε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορθώς έγινε γιατί το εδικαιούτο. Η συγκεκριμένη πληροφορία που διακινείται στο διαδίκτυο, όμως, δεν ισχύει. Το tweet αφαιρέθηκε» έγραψε ο… διαχειριστής στον ίδιο λογαριασμό του Twitter και, αργότερα, ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς χρησιμοποίησε τη μεγαλοπρέπεια του τρίτου προσώπου, για να αναφερθεί στον πρόεδρο.

«Έγινε χρήση εκ παραδρομής του tweet από τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο σε εκπομπή του προ μηνών, ο οποίος επεσήμανε ότι καλώς δόθηκε αποζημίωση, η αλήθεια όμως είναι ότι ουδέποτε αποζημιώθηκε από το Δημόσιο. Η ανάρτηση έχει γίνει από τους διαχειριστές του», αναφέρθηκε.

Όσο για τις επίσημες δικαιολογίες, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και πολλά άλλα. Τα υιοθετεί όλα ο διαχειριστής του λογαριασμού; Και ό,τι γράφεται στο Twitter, ο πρόεδρος Κυριάκος τα λέει εκ παραδρομής στις τηλεοπτικές εκπομπές του; Μήπως εκ παραδρομής ζητάει μία τετραετία να κυβερνήσει τη χώρα; Αν το επαναλαμβάνει επειδή το είδε στο διαδίκτυο, να το πει εγκαίρως. Μην του δώσουν την τετραετία και την αρνηθεί εκ παραδρομής… ελληνική

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας