3:08 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τα ήσυχα γενέθλια του Ποντίφηκα Φραγκίσκου (Βίντεο)

Τα ήσυχα γενέθλια του Ποντίφηκα Φραγκίσκου  (Βίντεο)

Ο πάπας Φραγκίσκος, γιόρτασε διακριτικά σήμερα τα 84α γενέθλιά του, έκανε και πάλι έκκληση σήμερα σε όλες τις χώρες να διασφαλίσουν ότι οι φτωχότεροι κάτοικοι του πλανήτη θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο του κορωνoϊού.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου στους πολιτικούς υπεύθυνους και στον ιδιωτικό τομέα, να υιοθετήσουν τα κατάλληλα μέτρα για να εγγυηθούν την πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19 και στις αναγκαίες τεχνολογίες για να βοηθηθούν οι ασθενείς και όλοι εκείνοι οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι» άνθρωποι, αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας του για την Ημέρα της Ειρήνης, που γιορτάζεται την Πρωτοχρονιά.

Στο κείμενο αυτό, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Αργεντινός ποντίφικας εκφράζει επίσης τη λύπη του για «τις διάφορες μορφές εθνικισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας» αλλά και «για τους πολέμους και τις συρράξεις που σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή».

Ο πάπας Φραγκίσκος πρότεινε επίσης να κατατεθούν όλα τα χρήματα που προορίζονται για στρατιωτικές δαπάνες σε ένα «Παγκόσμιο Ταμείο» ώστε να εξαλειφθεί οριστικά η πείνα και να βοηθηθεί η ανάπτυξη των φτωχότερων χωρών.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni, δήλωσε ότι ο Πάπας γιόρτασε τα γενέθλιά του «με απόλυτη απλότητα» με προσευχή, μοιράζοντας τα γεύματά του όπως κάνει πάντα με άλλους κατοίκους στο Casa Santa Μάρτα και ότι έστειλε τέσσερις αναπνευστικές συσκευές στη Βενεζουέλα ως ένδειξη εγγύτητας σε παιδιά με πνευμονικές παθήσεις.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας