16:51 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Τα ντοκουµέντα που αποδεικνύουν τις κλήσεις Παπαγγελόπουλου

Τα ντοκουµέντα που αποδεικνύουν τις κλήσεις Παπαγγελόπουλου

Αντίγραφο με τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις της στις 22 Νοεμβρίου 2015 κατέθεσε η Γεωργία Τσατάνη στην Προανακριτική Επιτροπή της Bουλής, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ». Η πρώην εισαγγελέας είχε αποκαλύψει την ύπαρξη του σχετικού εγγράφου κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Μπούγα.

«Είχατε πει ότι έχετε όλα τα στοιχεία για τις πιέσεις που δεχθήκατε από τον κ. Παπαγγελόπουλο», είπε το μέλος της Προανακριτικής στη Γεωργία Τσατάνη.

«Εχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο», απάντησε η εισαγγελέας και δεσμεύτηκε να προσκομίσει το σχετικό έγγραφο.

Η κ. Τσατάνη έδωσε τα στοιχεία από το επίσημο αίτημά της προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Αυτό το έγγραφο φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα μας.

Το αίτημα υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2015. «Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε κατεπειγόντως αναλυτική κατάσταση εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων στο κινητό μου τηλέφωνο με αριθμό 697…… την 22-11-2015 και μεταξύ 10:00 π.μ. έως και 12:30 μ.μ.», ζήτησε η Τσατάνη από τη Wind Ελλάς. Ας κρατήσουμε την ημερομηνία του αιτήματος διότι είναι μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Η αποστολή του αιτήματος επιβεβαιώνεται και από το fax που εστάλη την ίδια μέρα στις 15:06. Ακολούθησε στις 7 Δεκεμβρίου η συμπλήρωση του απαραίτητου εγγράφου σε κατάστημα της Wind. Και η απάντηση εστάλη στις 15 Δεκεμβρίου 2015 προς την Εισαγγελεία Εφετών Αθηνών και, βέβαια, υπόψη της Γεωργίας Τσατάνη.

Τι προκύπτει από το αντίγραφο; Οτι η εισαγγελέας δέχθηκε δύο κλήσεις από το κινητό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η μία στις 11:33:52 και είχε διάρκεια 76 δευτερόλεπτα, δηλαδή, κάτι περισσότερο από ένα λεπτό.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό υπήρξε νέα κλήση από τον ίδιο αριθμό (6977634…). Με διάρκεια μόλις 12 δευτερόλεπτα. «Στις 22 Νοεμβρίου 2015 επιστρέφω από το γραφείο μου γύρω στις 11.30 το πρωί δέχτηκα το τηλέφωνό του. Του είπα «κύριε Υπουργέ, σε δύο λεπτά είμαι στο σπίτι μου και θα σας πάρω εγώ», διότι είχα και τη συνοδεία μου στο αυτοκίνητο. Πράγματι, του τηλεφώνησα εγώ γύρω στις 11.30 μέσα από την κατοικία μου. Εκείνος με ρώτησε, εκβιαστικά πλέον, γιατί δεν έχω επιστρέψει τη δικογραφία, και μου είπε ότι θα ακολουθήσει σε βάρος μου, σε περίπτωση μη επιστροφής της δικογραφίας εκεί, ένας άγριος πόλεμος και ότι θα έπρεπε να συμμορφωθώ για να κάνω και εγώ Χριστούγεννα με την οικογένειά μου. Και απ’ ό,τι θυμάμαι, μου είπε και κάποια άλλη χαρακτηριστική φράση, ότι έχω στα χέρια μου μια καυτή…που θα σκάσει, θα εκραγεί και θα με καταστρέψει. Η έκφραση πρέπει να ήταν ότι έχω στα χέρια μου ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου και ότι θα έπρεπε να συμμορφωθώ για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου. Στις 24/11 προφανώς ο τότε κύριος Υπουργός ανέμενε ότι εγώ θα είχα ενδώσει μετά τα…», ανέφερε στην Προανακριτική η κ. Τσατάνη.

Στο αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αποδεικνύεται ότι στις 11:43:33 η εισαγγελέας πράγματι τηλεφώνησε στον Παπαγγελόπουλο. Η εξερχόμενη κλήση διήρκησε 429 δευτερόλεπτα, δηλαδή, γύρω στα επτά λεπτά.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε αρχικά διαψεύσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τη Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Marfin. Σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του, βέβαια, ισχυρίστηκε ότι η εισαγγελέας τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για ένα «ρουσφέτι» και, μάλιστα, χαρακτήρισε ψευδείς τις καταγγελίες της.

Η ουσία, πάντως, δείχνει ότι η κ. Τσατάνη ζήτησε τα τηλεφωνικά αρχεία άμεσα. Στις 26 Νοεμβρίου 2015. Πολλούς μήνες πριν από το πόρισμα της για την έρευνα που έκανε και την οδήγησε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2016. Είναι προφανές ότι η εισαγγελέας ενοχλήθηκε από την πίεση του Παπαγγελόπουλου και σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα στο Documento αποφάσισε να ζητήσει τα αποδεικτικά στοιχεία που θα επιβεβαίωναν τις καταγγελίες της.

Τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης είχε ρωτήσει για το τηλεφώνημα στην κ. Τσατάνη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε πει στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ότι απλά της τηλεφώνησε. Το τηλεοπτικό ξέσπασμά του για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, πάντως, επιβεβαιώνει το προσωπικό ενδιαφέρον που είχε για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος σημειωτέον είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Αλέξη Τσίπρα και ενδεχομένως αυτός να ήταν και ο βασικός λόγος για τις πιέσεις που ασκούσε στην Τσατάνη.

Δείτε τα έγγραφα:

 

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας