6:03 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ταλιμπάν Aποκεφάλισαν αθλήτρια του βόλεϊ στο Αφγανιστάν

Ταλιμπάν Aποκεφάλισαν αθλήτρια του βόλεϊ στο Αφγανιστάν

Ταλιμπάν:  Κτηνωδία στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν να αποκεφαλίζουν νεαρή αθλήτρια του βόλεϊ και να αναρτούν φωτογραφίες της στα social media. 

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν το ανερχόμενο αστέρι της ομάδας βόλεϊ της Καμπούλ, Mahjabin Hakimi, στις αρχές Οκτωβρίου. Μάλιστα, δε δίστασαν να αναρτήσουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του κομμένου κεφαλιού της γυναίκας, οι οποίες και αποτέλεσαν την αφορμή για να μιλήσει δημόσια ο προπονητής της, μέσα από μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στην «Persian Independent». «Όλες οι γυναίκες αθλήτριες βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι φοβισμένες, απεγνωσμένες. Έχουν αναγκαστεί να το σκάσουν για να ξεφύγουν», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής.

 

«Το Ισλάμ δεν το επιτρέπει αυτό στις γυναίκες»

Ήδη λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να δείχνουν χωρίς καμία επιφύλαξη το απάνθρωπο πρόσωπό τους, ξεχνώντας όλες τις υποσχέσεις που είχαν δώσει σχετικά με τη θέση των γυναικών στη χώρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν στο αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS τόνισε ότι ο αθλητισμός δεν είναι «κατάλληλος ούτε αναγκαίος για τις γυναίκες».

«Δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ, διότι δεν είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παίζουν κρίκετ. Στο κρίκετ μπορεί να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση όπου το πρόσωπο και το σώμα τους δεν θα είναι καλυμμένα. Το Ισλάμ δεν το επιτρέπει αυτό στις γυναίκες», υπογράμμισε ο ίδιος. 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας