23:17 Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Τέμπη - Νίκος Τσουρίδης εκπαιδευτής μηχανοδηγών: Βάλανε κάποιοι αρμόδιοι αναρμόδιοι τον σταθμάρχη να εκτελεί μόνος του υπηρεσία σε ένα κεντρικό σταθμό

Τέμπη - Νίκος Τσουρίδης εκπαιδευτής μηχανοδηγών: Βάλανε κάποιοι αρμόδιοι αναρμόδιοι τον σταθμάρχη να εκτελεί μόνος του υπηρεσία σε ένα κεντρικό σταθμό

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από το φρικτό δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και όπως ήταν φυσιολογικό και ο εκδότης και δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός ασχολήθηκε με το θέμα έχοντας εκλεκτούς καλεσμένους με εμπειρία για να συζητήσουν τη πήγε στραβά όχι μόνον από την πλευρά του σταθμάρχη αλλά γενικά τι πάει στραβά στους σιδηροδρόμους και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το τραγικό αυτό συμβάν.

Πρώτος καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα Παραπολικά 90,1 ήταν ο κ. Νίκος Τσουρίδης εκπαιδευτής μηχανοδηγών με μεγάλη εμπειρία ο οποίος ήταν φανερά συγκινημένος και στην αρχή δεν μπορούσε να αρθρώσει λόγο. Η πρώτη ερώτηση του κ. Κουσουλού ήταν τι έφταιξε… Δυστυχώς κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Τσουρίδης. Και αυτοί οι κάποιοι κύριε Κουσουλέ δεν βγαίνουν στο προσκήνιο… Ξέρετε θα την πληρώσει ο σταθμάρχης, ο οποίος πράγματι έκανε ένα λάθος, θα μου πείτε είναι ανθρώπινο αυτό το λάθος; Μπορεί οποιοσδήποτε να το κάνει αυτό το λάθος αλλά προσέξτε ο σταθμάρχης αυτός ήταν καινούργιος, είχε αναλάβει υπηρεσία υπεύθυνη πριν από ένα μήνα και τον βάλανε κάποιοι αρμόδιοι αναρμόδιοι να εκτελεί μόνος του υπηρεσία σε ένα κεντρικό σταθμό όπως είναι η Λάρισα που περνάνε πολλά τρένα από εκεί έχει προαστιακούς, και αρτηριακά τρένα και τα λοιπά, και γνωρίζοντας ότι δεν λειτουργούν τα μέτρα ασφαλείας. Τι εννοώ μέτρα ασφαλείας; Ο σταθμάρχης έκανε ένα λάθος… σήμερα το έκανε ο σταθμάρχης, αύριο ένας μηχανοδηγός κατέληξε ο κ. Τσουρίδης.

Στην συνέχεια ο κ. Κουσουλός τον ρώτησε για το ποιοι βάζουν ένα άπειρο άνθρωπο σε θέσεις κλειδιά, ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να λειτουργήσουν και δεν λειτούργησαν, την αφοπλιστική και τρομακτική απάντηση του μηχανοδηγού, για τα συστήματα GPS, τηλεματικής που δεν υπάρχουν το προσωπικό παράδειγμα του κ. Τσουρίδη στην Γερμανία του τι συνέβη όταν ένα τρένο αύξησε την ταχύτητα κατά 4 μόνο χιλιόμετρο από το επιτρεπόμενο τι συνέβη.

Ακούστε εδώ όλη την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων- Στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα

Τέμπη: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας