17:08 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Τέμπη: Βίντεο - ντοκουμέντο - Η οπισθοπορεία, η σιγή ασυρμάτου από τον σταθμάρχη και το «Φλασάρει το κλειδί»

Τέμπη: Βίντεο - ντοκουμέντο - Η οπισθοπορεία, η σιγή ασυρμάτου από τον σταθμάρχη και το «Φλασάρει το κλειδί»

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Η οπισθοπορεία, η σιγή ασυρμάτου από τον σταθμάρχη και το «Φλασάρει το κλειδί»

Ακόμα ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας, επιχειρώντας να ρίξει φως στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το βίντεο που εξασφάλισε το MEGA, είναι από κάμερα ασφαλείας του τρένου του προαστιακού προς Λάρισα, του τρένου δηλαδή που έφυγε πριν έρθει το μοιραίο Intercity από την Αθήνα.

Σε αυτό, ακούγεται ο μηχανοδηγός του προαστιακού να ρωτάει επανειλημμένα τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί του έχει δώσει εντολή το τρένο να κάνει οπισθοπορεία.

«Σιωπή ασυρμάτου» από τον σταθμάρχη

Στις 22:48 της μοιραίας νύχτας ο μηχανοδηγός του προαστιακού ρωτά: «Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία;».

Ο μηχανοδηγός δεν παίρνει απάντηση και ξαναρωτάει: «Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου».

Σημειώνεται ότι λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που βρισκόταν ο προαστιακός, είναι το μοιραίο κλειδί 118.

Το τρένο αυτό, ο προαστιακός 2597, έχει έρθει με κατεύθυνση τη Λάρισα και φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ο σταθμάρχης για να το αντιμετωπίσει, έχει ζητήσει από τον μηχανοδηγό του 2597 να περιμένει. Το μοιραίο Intercity με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσε.

Συνεχίζοντας να μη λαμβάνει απάντηση από τον σταθμάρχη της Λάρισας, ο μηχανοδηγός του προαστιακού ξαναρωτά: «Ο σταθμάρχης της Λάρισας μπορεί να ενημερώσει τον παριστάμενο του 2597 για τη διαδικασία της οπισθοπορείας».

Σε αυτό το σημείο ο 59χρονος σταθμάρχης ακούγεται να απαντά: «Φλασάρησε ένα κλειδί», που σημαίνει ότι εντόπισε πρόβλημα στο μοιραίο κλειδί.

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού τότε απαντά «καλώς, ευχαριστώ πολύ» και συνεχίζει την πορεία του.

Ο διάλογος αυτός έγινε λίγα λεπτά πριν την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Καρακούκης: «Τι ζήσαμε στη Λάρισα»

Τέμπη: Ένταση «στον αέρα» με Χαυτούρα – «Εγώ πρότεινα την άδεια, δεν την υπέγραψα»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας