1:32 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Τελεσίγραφο Οικονόμου σε Μπογδάνο: Λάθη όπως αυτό δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

Τελεσίγραφο Οικονόμου σε Μπογδάνο: Λάθη όπως αυτό δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

Σαφείς αποστάσεις από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με αφορμή την αναπαραγωγή ακροδεξιάς ανάρτησης σχετικά με τη φοίτηση μεταναστών σε σχολείο της Αθήνας, πήρε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Μπογδάνο, και την επίμαχη ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά μέσα είπε: «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή. Ως εκ τούτου, η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ο ίδιος αναγνώρισε μεν το λάθος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Η ανάρτηση Μπογδάνου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα25 να ζητούν επίμονα τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ.

«Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα οφείλει να λαμβάνει μόρφωση και ελληνική παιδεία. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα», είπε, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ανάρτησης Μπογδάνου. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι η πολιτική μας είναι μια πολιτική ανάπτυξης που δεν αφήνει κανέναν πίσω», πρόσθεσε σε άλλο σημείο για το ίδιο θέμα.

Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι κι αποφασισμένοι για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφερόμενος στην πανδημία και την επαναλειτουργία των σχολείων.

 

Αναφερόμενος ειδικά στα πανεπιστήμια, είπε ότι η κυβέρνηση έχει διακηρύξει ότι τάσσεται υπέρ της δια ζώσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και υπογράμμισε ότι το 87% των εκπαιδευτικών στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένο πλήρως.

«Παρακολουθούμε με ικανοποίηση το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητριών καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα πάνω από 73% των φοιτητών μας έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει, ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού στα ΑΕΙ στα μέλη ΔΕΠ και στους διοικητικούς, περίπου στο 87%, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό αφού πηγαίνουμε στο 91%» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας μας δείχνουν το δρόμο μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα. Η υπευθυνότητά τους αναδεικνύει ότι ζητούν την δια ζώσης επαναλειτουργία των ΑΕΙ και είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε και αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας η κυβέρνηση έχει ανοίξει βήμα και το έργο που παράγεται είναι πολύπλευρο και ποιοτικό.

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά, τεκμηριωμένα και πειστικά το άλμα ευημερία που επιχειρείται μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών μας. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι υπάρχει όχι μόνο ένα σχέδιο ασφαλούς διέλευσης από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε αλλά και ένα ολιστικό πλάνο αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών με έμφαση στη νεολαία, στη μεσαία τάξη και στο περιβάλλον» είπε.

Επισήμανε ότι η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Απόδειξη ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές» υπογράμμισε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων και μετρητών στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πέρα από την οικονομική τους διάσταση έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση. «Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών» είπε.

Αναφορικά με τη φημολογία περί κλεισίματος των mega εμβολιαστικών κέντρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αυτό που θα γίνει είναι η απαραίτητη αναδιάταξη των υγειονομικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Δηλαδή να πάνε σε πανεπιστήμια ή όπου αλλού χρειάζεται για να είναι πιο κοντά στους ανθρώπους που τους χρειάζονται. Τα κέντρα και οι υποδομές θα παραμείνουν. Μικροαλλαγές ενδεχομένως γίνουν αλλά η συνολική εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει».

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή.

Εχθές έγινε νόμος του κράτος μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση, συνέχισε, αναφερόμενος στην ψήφιση του νόμου για την κακοποίηση των ζώων.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ταχύτερη του αναμενομένου μείωση της ανεργίας κάνοντας λόγο για ανεργία 15% σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουλίου 2021%.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας