6:24 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Τέλος στις γαμο-βαπτίσεις βάζει ο Μητροπολίτης Χίου

Τέλος στις γαμο-βαπτίσεις βάζει ο Μητροπολίτης Χίου

Αν θέλετε να κάνετε γάμο και βάπτιση μαζί, δύο σε ένα, επειδή έτσι τα έφερε η ζωή ή επειδή βιαστήκατε να κάνετε πρώτο το μωρό και μετά να βάλετε στέφανα ή επειδή βρε αδερφέ θέλατε να τα συνδυάσετε για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους, να μην πάτε στη Χίο για το διπλό μυστήριο!

Σύμφωνα με το politischios.gr, Ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, φαίνεται ότι έδωσε πριν λίγο καιρό κατά τη διάρκεια ιερατικής σύναξης, την εντολή να απαγορευτεί η τέλεση Γάμων και Βαπτίσεων μαζί, μία πρακτική που ενστερνίζονται ολοένα και περισσότερα ζευγάρια, επιτάσσοντας μάλιστα την τέλεση των δύο μυστηρίων σε ξεχωριστή εκκλησία.

Χωρίς Συνοδική απόφαση

Την προσωπική επιλογή του Μητροπολίτη, μαρτυρούν και οι ίδιοι οι ιερείς, που σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία συνοδική απόφαση που να επιτάσσει την τέλεση των Μυστηρίων του Γάμου και της Βάπτισης από διαφορετικό ιερέα και σε διαφορετικό Ναό.

«Είναι μία απόφαση που είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Μητροπολίτη αν αποδέχεται τη γαμοβάφτιση ή όχι. Οι πιο συντηρητικοί ιεράρχες δεν την αποδέχονται επιτάσσοντας πρώτα να γίνεται ο γάμος και στη συνέχεια η βάπτιση, σε ημερομηνία μάλιστα ξεχωριστή. Οι πιο προοδευτικοί της Ιεραρχίας το αποδέχονται, ενστερνιζόμενοι την αγωνία των νέων ζευγαριών αλλά και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά ιερείς στη Χίο.

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας