17:26 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ολοκληρώθηκε η ταφή του στο Τατόι

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ολοκληρώθηκε η ταφή του στο Τατόι

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η τελετή ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, μετά την κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών.

Το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο απηύθυνε η οικογένειά του αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών, σε τελετή που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μετά τις 15:30 στο Τατόι. Η τελετή μετά από αίτημα της οικογένειας έγινε μακριά από τις κάμερες.

Οι γιοι, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και τα εγγόνια του μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του στους ώμους, τόσο στη διαδρομή από τη νεκροφόρα προς το παρεκκλήσι της Αναστάσεως, όσο και από το παρεκκλήσι στο σημείο που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Συγκίνηση, χειροκροτήματα και συνθήματα από τον κόσμο που βρέθηκε στο σημείο.

 

 

Οι κεντρικές πύλες άνοιξαν στις 14:00, περίπου 2 ώρες μετά το πέρας της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι. Η ταφή του θα γίνει δίπλα στους προγόνους του, τον τέως βασιλιά Παύλο και τη μητέρα του, Φρειδερίκη.

Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε περίπου 30 λεπτά από τη Μητρόπολη έως το Τατόι. Τα βανάκια και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τους 187 επίσημους προσκεκλημένους της κηδείας σταμάτησαν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ που έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες στο Τατόι ώστε να ακολουθήσουν μια μικρή διαδρομή μέχρι την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι μία απόσταση περίπου 100-200 μέτρων μέχρι το σημείο της ταφής. Ειδικότερα, η πομπή ακολούθησε την διαδρομή από την είσοδο του λόφου, μέχρι τους βασιλικούς τάφους που είναι και το Μαυσωλείο και η Εκκλησία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι τρεις γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Παύλος, ο Φίλιππος και ο Νικόλαος, σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους. Η συγκίνηση του Νικόλαου ήταν εμφανέστατη.

Μόλις τοποθέτησαν το φέρετρο μέσα στον ναό του κοιμητηρίου της Αναστάσεως για το τρισάγιο, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κάλυψε το φέρετρο με τον θυρεό της και άφησαν ξανά επάνω τα παράσημά του και το στεφάνι-αφιέρωμα της συζύγου του, Άννας Μαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί δεν ήρθε στην κηδεία του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ

Κηδεία Τέως: «Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς» φώναζε ο κόσμος – Έψαλαν τον εθνικό ύμνο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας