23:37 Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Τετράωρο στην παγωμένη Εθνική οδό!

Τετράωρο στην παγωμένη Εθνική οδό!
  • Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που αποφάσισαν το μεσημέρι της Παρασκευής να ξεκινήσουν από την Αθήνα με κατεύθυνση τη Λαμία
  • Εγκλωβισμένοι εδώ και τέσσερις ώρες στα αυτοκίνητα, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, κάποιοι θα διανυκτερεύσουν στα οχήματά τους
  • Προβλήματα όχι μόνο στην Αθηνών-Λαμίας, αλλά και στην Πελοπόννησο 
  • Γιατί δεν υπήρξε η παραμικρή πρόβλεψη, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; 

Φιάσκο στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας που από το πρωί οι οδηγοί αντιμετώπιζαν προβλήματα, αλλά από το μεσημέρι και μετά η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου και κυρίως μεταξύ της λίμνης Υλίκης και του Θεολόγου τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα από τις 16:30 ή έχουν κινηθεί ελάχιστα μέσα στις τελευταίες 4-5 ώρες.

Με τον καιρό να επιδεινώνεται είναι πολύ πιθανό αρκετοί οδηγοί και επιβάτες να διανυκτερεύσουν μέσα στα οχήματά τους! Πρόκειται για πραγματική ομηρία μέσα στην παγωνιά για ηλικιωμένους και μικρά παιδιά!

Οι αρμόδιες αρχές, αλλά και οι ιδιωτικές εταιρίες που θεωρητικά έχουν την επίβλεψη σε συγκεκριμένα κομμάτια του Εθνικού οδικού δικτύου οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη και ενώ ο χιονιάς στη Φθιώτιδα είχε εμφανιστεί από χθες και οι μετεωρολόγοι μιλούσαν ξεκάθαρα για συνέχιση της κακοκαιρίας και νοτιότερα.

Λίγο νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί στην Πούντα Καλαβρύτων.

Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα Όπως είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, λόγω της χιονόπτωσης στο δρόμο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσω του Μεγάλου Σπηλαίου, ακινητοποιήθηκαν για λίγη ώρα τα αυτοκίνητα, μέχρι να φθάσει το εκχιονιστικό μηχάνημα για να καθαρίσει

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο Νίκος Γυφτάκης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι επικρατεί πυκνή χιονόπτωση και τα μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι από Πούντα προς Καλάβρυτα και από Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας