23:31 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Θεοδωρικάκος: Ιθαγένεια στα 7 χρόνια και για τους πρόσφυγες

Θεοδωρικάκος: Ιθαγένεια στα 7 χρόνια και για τους πρόσφυγες

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα για αίτηση ιθαγένειας στους πρόσφυγες στα επτά -και όχι στα τρία χρόνια- ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, «Κάνουμε κάτι που είναι αυτονόητο και λογικό».

«Δεν μπορεί κάποιος που εισέρχεται παράνομα στη χώρα και παίρνει το καθεστώς πρόσφυγα και στα τρία χρόνια να γίνει Έλληνας, ενώ ένας αλλοδαπός που έχει μπει νομίμως στην Ελληνική Δημοκρατία, να αποκτά το δικαίωμα να ζητήσει την ιθαγένεια σε επτά χρόνια. Το εξισώσαμε, γιατί αυτό ήταν το δίκαιο και λογικό και όποιοι μπαίνουν στη χώρα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν την αίτηση ιθαγένειας σε επτά χρόνια».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται στη Βουλή, είπε ότι έχει πολύ μεγάλη αποδοχή από το σύνολο των δημάρχων και των περιφερειαρχών, γιατί λύνει βασικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που αφορούν όλους τους πολίτες.

Όπως εξήγησε, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, «πρακτικά δίνουμε τη δυνατότητα στους δήμους να παίξουν έναν αναπτυξιακό ρόλο, με πολλά έργα που είναι διασφαλισμένα και με εξασφαλισμένους πόρους. Λύνουμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών ώστε οι δήμοι να μπορούν να κάνουν γρήγορα μελέτες και να υλοποιούν τα έργα τους κι επίσης ξαναδίνουμε οντότητα στις υπηρεσίες δόμησης, τις παλιές πολεοδομίες ούτως ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι γιατί για εννέα χρόνια ο ένας δήμος εξυπηρετούσε μια πλειάδα δήμων γύρω του».

Αναφερόμενος στο θέμα των αδήλωτων τετραγωνικών, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι, εφόσον οι πολίτες κάνουν αυτές τις δηλώσεις μέχρι 31 Μαρτίου 2020, απαλλάσσονται από τα πρόστιμα και τις ποινές και τα βάρη προηγουμένων ετών προς τους δήμους.

Όπως εξήγησε, η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από αύριο στις 14:00. Οι πολίτες θα μπαίνουν με τους κωδικούς του taxisnet στις εξής πλατφόρμες: μέσω των site του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, mindigital.gr, του Υπουργείου Εσωτερικών, ypes.gr, της ΓΓΠΣΔΔ, gsis.gr και της ΚΕΔΕ, kedke.gr. Και με τέσσερα «κλικ», είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε μέσω του κινητού τους, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τη διόρθωση.

Ο υπουργός σχολίασε και τον κορωναϊό, σύμφωνα με δηλώσεις του σε συνέντευξή του στο OPEN, «υπάρχει σχεδιασμός για κάθε ενδεχόμενο από την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό», επισημαίνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε περίπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας