7:49 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση της Αστυνομίας για να αδειάσουν οι πλατείες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση της Αστυνομίας για να αδειάσουν οι πλατείες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τις εκκλήσεις και τα απαγορευτικά μέτρα των Αρχών για τους κινδύνους από τη διασπορά του κορωνοϊού δεκάδες νέοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περίμετρο της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να πιούνε αλκοόλ μαζί με τους φίλους τους. Είναι γνωστό ότι η οδός Μακένζυ Κινγκ τα τελευταία χρόνια αποτελεί δημοφιλές σημείο εναλλακτικής διασκέδασης.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (περίπου έξι ώρες πριν τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα) ισχυρή αστυνομική δύναμη συγκεντρώθηκε στην οδό Αγίας Σοφίας με σκοπό να διαλύσει το συνωστισμένο πλήθος. Από τα μεγάφωνα περιπολικού ακουγόταν το ηχητικό μήνυμα που προέτρεπε τον κόσμο να αποχωρήσει.

Η παρέμβαση της Αστυνομίας ανάγκασε τις περισσότερες παρέες να διακόψουν τη διασκέδασή τους και να επιστρέψουν στο σπίτι. Υπήρχαν και εκείνοι οι νεαροί που είχαν καταναλώσει λίγο παραπάνω αλκοόλ και ζητούσαν από τους αστυνομικούς τα… ρέστα.

Συνωστισμός και σε άλλα σημεία του κέντρου

Η οδός Μακένζι Κινγκ δεν ήταν το μοναδικό σημείο έλξης νεαρών που ήθελαν να διασκεδάσουν τη βραδιά που πέρασε. Παρόμοια ήταν η κατάσταση στο πάρκο που βρίσκεται μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αλλά και στις οδούς που πλαισιώνουν την ρωμαϊκή αγορά. Περιπολικά της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ μαζί με δικυκλιστές των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποιούσαν συχνές διελεύσεις από τα σημεία μέχρι την οριστική αποχώρηση του κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος.

Να σημειωθεί ότι το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν είχε την αποκλειστικότητα στις παραβάσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το κέντρο της Άμεσης Δράσης κατά τη χθεσινή νύχτα, την τελευταία πριν ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, δέχτηκε αρκετές καταγγελίες για παρέες που συνωστίζονται σε πάρκα και πλατείες αρκετών περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος.

 

Πηγή:  thestival.gr

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη η καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα την ώρα του μαθήματος

Ν. Χαρδαλιάς: Πώς θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

 

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας