9:27 Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Θετικά μηνύματα από τον ελληνορωσικό διάλογο

Θετικά μηνύματα από τον ελληνορωσικό διάλογο

To  ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο σήμερα στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Νίκο Δένδια, υπογραμμίζει  ότι είναι υψηλή η αποτίμηση του ελληνορωσικού πολιτικού διαλόγου σε υψηλό και ανώτατο επίπεδο.
Όπως σημειώνεται στη  σχετική ανακοίνωση, στη συνομιλία των δύο υπουργών συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα συνεργασίας σε ποικίλους τομείς.
Υπογραμμίστηκε η ανάγκη «έγκαιρης διοργάνωσης της 13ης συνεδρίας της Μικτής Ελληνο-Ρωσικής Επιτροπής για την οικονομική, βιομηχανική και τεχνική-επιστημονική συνεργασία, καθώς και των συνεδριάσεων των ομάδων εργασίας της».

Στη συνομιλία μεταξύ Λαβρόφ και Δένδια επισημάνθηκε θετικά η συμβολή της Ρωσίας ως αξιόπιστου και δοκιμασμένου στον χρόνο προμηθευτή ενεργειακών πηγών στην ελληνική αγορά.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ακόμα ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν τη διάθεσή τους να υλοποιηθεί το πλούσιο πρόγραμμα του Έτους Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι υπήρξε «ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα», ενώ συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία σε πολυμερείς πλατφόρμες και στις επαφές μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ.

Από τη μεριά του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι κατά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο υπουργών τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις ενόψει της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα στις 8 Δεκεμβρίου, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα οι εξελίξεις στη Λιβύη .

Διαβάστε ακόμη 

Ν. Δένδιας: “Η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι στη Λιβύη”

“Κλείδωσε” συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στη Μόσχα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας