19:30 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τι είπε στην κατάθεση του ο μάρτυρας- κλειδί για τον μικρό Μπεν και τον οδηγό του εκσκαφέα

Τι είπε στην κατάθεση του ο μάρτυρας- κλειδί για τον μικρό Μπεν και τον οδηγό του εκσκαφέα

Ενώ οι έρευνες στο επίμαχο χωράφι επεκτείνονται από τους Βρετανούς αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», αποκαλύπτει ένα μέρος της κατάθεσης του μάρτυρα, που έδωσε το έναυσμα για το νέο κύκλο ερευνών για την υπόθεση.

290916-ben

Το όνομα του μάρτυρα-κλειδί δεν έχει αποκαλυφθεί από τις αρχές όμως σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνθρωπο που ήταν στον στενό κύκλο του Μπάρκα που οδηγούσε τον εκσκαφέα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Γι’ αυτό και η μαρτυρία του κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή και αξιόπιστη. Όπως φέρεται να είπε στις βρετανικές αρχές ο εν λόγω μάρτυρας, «την ημέρα της εξαφάνισης του Μπεν, είδα τον Μπάρκα, να είναι ιδρωμένος και να τρέμει. Όταν έμαθα για την εξαφάνιση του παιδιού, συνδύασα τα γεγονότα αλλά άφησα να περάσουν λίγες μέρες».

mpen_819760333

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror, η έρευνα εστιάζεται πλέον στο σημείο που το 1991, ο οδηγός εκσκαφέα πιστεύεται ότι ίσως και να σκότωσε τον μικρό Μπεν, την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες στο οικόπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών, Jon Cousins, εξασφάλισε την άδεια του ιδιοκτήτη του οικοπέδου για να συνεχιστούν οι εκσκαφές, αφού πρώτα τον διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθεί για ό,τι ζημιά γίνει στη γη του. Παράλληλα, εξασφάλισε και τη συγκατάθεση των τοπικών Αρχών με την προϋπόθεση η ομάδα του να δουλέψει μακριά από το μέρος όπου ανακαλύφθηκαν οι αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι. Την ίδια ώρα πάντως πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του οδηγού, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, με κατοίκους του νησιού αλλά και συγγενείς του, να ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα και το όνομα του αυτόπτη μάρτυρα…

Οι αντιδράσεις του ιδιοκτήτη της γης

Οι έρευνες για τον μικρό Μπεν Νίνταμ ξεκίνησαν και πάλι χθες το απόγευμα, μετά από κάποιες ώρες “χάους” όπως αναφέρει  η Mirror. Ο επικεφαλής των ερευνών Jon Cousins είπε ότι οι διαφορές μεταξύ των ερευνητών και του ιδιοκτήτη της έκτασης λύθηκαν. Το πρωί της χθεσινής ημέρας,  ο 33χρονος γαιοκτήμονας και ο δικηγόρος του, έφτασαν στην έκταση και δήλωσαν ότι υπάρχουν “θέματα” για να συνεχιστούν οι έρευνες και το σκάψιμο στο χωράφι του.

Μαζί του ήταν και ο δικηγόρος του, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να φύγουν από την έκταση αφού διατάχθηκε η διακοπή των ερευνών.

Μετά από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, οι έρευνες άρχισαν ξανά στην έκταση, την οποία “χτενίζουν” οι ειδικοί. Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη ενός νεκροταφείου 2.000 ετών μέσα στο χωράφι που γίνονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν. Για το παιδί που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια, τον Ιούλιο του 1991 και ενδέχεται να βρίσκεται θαμμένο μέσα στο χωράφι, στην Κω.

Με απόφαση της ανακρίτριας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σταμάτησαν οι έρευνες στο συγκεκριμένο χωράφι. Μετά από εντολή της, ο εκσκαφέας δε μπορούσε να συνεχίσει τις εργασίες στο χώρο όπου έχουν βρεθεί οι αρχαίοι τάφοι.

Αρχαιολόγοι, Έλληνες και Βρετανοί, εξέτασαν τα ευρήματα και κατέληξαν στο πρώτο συμπέρασμα πως οι τάφοι είναι ρωμαϊκής εποχής, τουλάχιστον 1.500 – 2.000 ετών. Μάλιστα, έχουν βρεθεί και τέσσερις σκελετοί. Και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, στο μεταξύ, προσέφυγε το μεσημέρι στις δικαστικές αρχές της Κω, ζητώντας να διακοπούν οι έρευνες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας