0:24 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τι λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας για τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικά τμήματα

Τι λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας για τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικά τμήματα

Ανακοίνωση σε σχέση με τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικά τμήματα εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζοντας την ανησυχία της.

Αιχμηρή ανακοίνωση σχετικά με τα πολλαπλά κρούσματα που κατεγράφησαν σε αστυνομικά τμήμα, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας στην οποία σημειώνεται πως, «Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί από τη φύση της έναν από τους πυλώνες της Πολιτείας και προτεραιότητα του Κράτους οφείλει να είναι η προστασία του προσωπικού της, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες έκθεσής του στην πανδημία του κορωνοϊού». Παράλληλα καταγγέλλουν πως «η αυτονόητη (κατ’ εμάς) διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους συναδέλφους μας, με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού, δεν είχε δυστυχώς ούτε στο ελάχιστο, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ίσως εξαιτίας:

Ασυνεννοησία εμπλεκόμενων Υπηρεσιών;

Ανεπάρκεια χειρισμού Κρίσεων;

Έλλειψη Management-διαχείρισης προσωπικού;

Αδιαφορία αρμοδίων παραγόντων;

Φόβος δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε.;

Ότι από τα ανωτέρω και να ίσχυε, η απουσία σαφούς εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, οι ανύπαρκτες υποδομές «υπεύθυνο-ανευθυνότητας» των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και η έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, είχαμε επισημάνει ότι θα οδηγούσαν τελολογικά, σε μη επιθυμητά αποτελέσματα. Αποτελούμε ως Οργανισμός μέχρι στιγμής ίσως τον μοναδικό φορέα του Δημοσίου που δεν υπάρχει πρόβλεψη για την μεθοδολογία εργασίας μας σε κλειστούς χώρους, την ίδια ώρα που συνεχίζουν να συνωστίζονται συνάδελφοι, πολίτες και κρατούμενοι στις Αστυνομικές Υπηρεσίες !!!

Στην ανακοίνωση οι αστυνομικοί μεταφέρουν «την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων μας οι οποίοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία που φαίνεται να παρατηρεί αμήχανα, να εκδίδει έγγραφα και να διαβιβάζει οδηγίες άλλων φορέων που δεν τυγχάνουν εφαρμογής» και τονίζεται πως « Αν δεν λάβει χώρα άμεσα αποσυμφόρηση των κρατητηρίων των Α.Τ. από τους κρατούμενους για διοικητική απέλαση και δεν βρεθεί λύση για την κεντρική διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων σε κρατουμένους, είναι αναπόφευκτο ότι θα οδηγηθούμε σε τεράστια διασπορά του κορονοϊού. Τα υπάρχοντα αστυνομικά κρατητήρια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και κράτησης κρατουμένων που αποτελούν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας