More

  Τιμητική απόσπαση σε καταδικασμένη εκπαιδευτικό

  Του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ 

  Καταδικασμένη εκπαιδευτικό απέσπασε με επιμίσθιο (!) στην Ιταλία το υπουργείο Παιδείας. Η υπόθεση την οποία αποκαλύπτει σήμερα το eReportaz οφείλει να κινητοποιήσει και μάλιστα άμεσα τους μηχανισμούς του υπουργείου και συγκεκριμένα την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  Όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεσή μας με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, τον Απρίλιο του 2019, η κ. Ευθυμία Μητσιάδη, πρώην Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και έξι (6) μηνών, η οποία και ανεστάλη επί τριετία, για τις κατηγορίες α) της ψευδούς βεβαιώσεως μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση και β) της νόθευσης δημοσίου εγγράφου από κοινού κατ΄ εξακολούθηση, μετά από μήνυση εκπαιδευτικού. Μάρτυρας υπεράσπισής της στο δικαστήριο στην Καρδίτσα ήταν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η κ. Ανθή Γώρου που γνώριζε για την καταδικαστική ποινή από την ίδια μέρα που επεβλήθη.

  Δείτε την απόφαση: 

   

  Kαι νέο δικαστήριο 

  Εκτός από αυτή την ποινή, για δεύτερη φορά η κ. Μητσιάδη παραπέμπεται σε δίκη για την κατηγορία και πάλι της νόθευσης εγγράφου από υπάλληλο. Σημειώνεται ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2019 που είχε καταδικαστεί, το υπουργείο Παιδείας την κάλυπτε και της επέτρεπε να διοικεί όλη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Καρδίτσας.

  H απόσπαση

  Η συνέχεια, όμως, είναι ακόμη χειρότερη. Η καταδικασθείσα κ. Μητσιάδη, αντί να απομακρυνθεί από τη θέση της, εφόσον καταδικάστηκε για τόσο ατιμωτικά αδικήματα, πήρε και επιβράβευση!Αποσπάστηκε με επιμίσθιο στην Ιταλία, μετά από αίτησή της, κρύβοντας τις ποινές που είχε, διότι «Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση: Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί, σε οποιαδήποτε ποινή, για πράξεις ή παραλείψεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα ή έχουν τιμωρηθεί με οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή, για την οποία δεν παρήλθε ο χρόνος παραγραφής της ή εκκρεμεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος τους».

  Τον Μάιο του 2019, μετά την καταδίκη της ζήτησε απόσπαση στο εξωτερικό, καταθέτοντας ψευδή δικαιολογητικά και δηλώνοντας ψευδώς στην αίτησή της ότι δεν έχει ήδη, σε βάρος της, ποινική καταδίκη, με αποτέλεσμα να παραπλανήσει το Υπουργείο να υπογράψει την απόσπασή της στο εξωτερικό και μάλιστα με επιμίσθιο. Αντί να τιμωρηθεί, το Υπουργείο την επιβραβεύει.

  niki kerameos
  Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

  Στις 30 Αυγούστου 2019 η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογράφει την μετάθεση της καταδικασμένης εκπαιδευτικού χωρίς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, να διερευνήσει εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου και αγνοώντας προφανώς την πρωτόδικη καταδίκη της κας Μητσιάδη.

  Δείτε την απόσπαση: 

  mitsiadi apospasi

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Γώρου ενημερώθηκε για την απόσπασή της στην Ιταλία, την κάλυψε όμως, παρά το γεγονός ότι ήξερε την καταδικαστική ποινή, ως μάρτυρας στην υπόθεση.

  Είναι προφανές ότι η υπουργός Παιδείας, κυρία Κεραμέως πρέπει να σταματήσει την ασυλία και την κάλυψη της καταδικασμένης κυρίας Μητσιάδη και να ανακαλέσει την απόσπαση, δίνοντας την απόσπαση στον επόμενο εκπαιδευτικό που τη δικαιούται νόμιμα και όχι στη Μητσιάδη που με δόλιο τρόπο την πήρε. Επιτέλους ας σταματήσει το καθεστώς που επικρατούσε τόσα χρόνια με την προηγούμενη κυβέρνηση και να ελεγχθούν οι παρανομούντες.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Καλογρίτσας: Τι αναφέρει στη μήνυση του-Μάλλον γνώριζαν στου Μαξίμου σύμφωνα με τον ίδιο

  Φέρεται να γνώριζαν παράγοντες της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του, σύμφωνα με τον...

  Η κόρη της Βάνας Μπάρμπα, Φαίδρα, έγινε 18 (φωτογραφίες)

  Η κόρη της Βάνας Μπάρμπα, Φαίδρα, έγινε 18. Δείτε πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες της Ένα ξέφρενο πάρτι διοργάνωσε η Φαίδρα Μπάρμπα με καλεσμένους όλους τους φίλους της...

  Στο «φως» η λίστα Πέτσα

  Στη δημοσιότητα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τη λίστα με τα ΜΜΕ τα οποία έλαβαν 20 εκατομμύρια ευρώ, η οποία προκάλεσε τη σφοδρή...

  Άννα Βίσση: Ποζάρει με μπικίνι στα 62 της και κόβει ανάσες

  Η Άννα Βίσση ποζάρει με μπικίνι στα 62 της και κόβει ανάσες με το κορμί της! Όταν την έπλασε ο Θεός πρέπει να είχε προφανώς...

  Πέτσας για Μ. Βρετανία : Ανοίγουν τα σύνορα από τις 15 Ιουλίου

  Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Κυβέρνηση το άνοιγμα των συνόρων με τη Μεγάλη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου. Παραμένει η κατάσταση ως έχει για...