More

  Την ενοχή Παπακωνσταντίνου ζήτησε η εισαγγελέας

  Να κριθεί ένοχος και για τα δύο αδικήματα για τα οποία κατηγορείται πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι τα κακουργήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.

  Νωρίτερα η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της σημείωσε ότι ο μόνος που είχε συμφέρον να διαγράψει τα αρχεία ήταν ο κατηγορούμενος, είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του, είτε για να προστατεύσει το δικό του όνομα στη πολιτική.

  Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έλαβε την λίστα Λαγκάρντ και στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα, σημειώνοντας ότι «Υποστηρίζει ότι ήταν απόρρητη, ότι θα διέρρεαν τα στοιχεία της στο ΣΔΟΕ, ότι θα είμαστε έκθετοι στη γαλλική κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Τίποτα από αυτά δε θα συνέβαινε όπως δε συνέβη. Οι Γάλλοι δεν είχαν πρόβλημα να μας ξαναστείλουν τη λίστα όπως και μας την ξανάστειλαν».

  Η κ. Δημητρίου συνέχισε σημειώνοντας ότι όλα τα κωλύματα που υπήρξαν ήταν προφάσεις από την πλευρά του κατηγορουμένου, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι χάθηκε το cd με τη λίστα «απαράδεκτο» όπως και το ότι ο υπουργός υποστηρίζει ότι «δε θυμάται που το έδωσε».

  Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τις κατηγορίες του πρώην υπουργού Οικονομικών έναντι των κ.κ. Βενιζέλου και Διώτη ως «αόριστες», καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε στα χέρια του τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών.

  «Ο κ. Παπακωνσταντίνου ό,τι έκανε το έκανε μόνος του», είπε κατηγορηματικά η εισαγγελέας, διερωτώμενη πώς ο κ. Παπακωνσταντίνου εμπιστεύθηκε σε μια γραμματέα του cd, ενώ δεν ήθελε να το πρωτοκολλήσει: «Αυτά τα πράγματα ούτε στα μικρομάγαζα δε συμβαίνουν, πόσο μάλλον σε ένα υπουργείο. Ο κατηγορούμενος είχε συμφέρον να κάνει τη νόθευση. Υπήρχαν πολλοί τρόποι να κάνει τη διαγραφή αλλά δεν έχει σημασία ποιον τρόπο επέλεξε. Ο κ. Διώτης ξέρει πολλά αλλά φαίνεται ότι δε θέλει να μιλήσει γιατί είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος. Ό,τι έκανε το έκανε μόνος του ο κ. Παπακωνσταντίνου ή σε συνεργασία με κάποιο πολύ δικό του πρόσωπο».

  Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες έχει παραπεμφθεί, προσθέτοντας ότι «δε σεβάστηκε την αρχή της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Παρέβη τα καθήκοντα του».

  Επίσης, η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου ανέφερε ότι ούτε ο κ. Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος είχαν γνώση των μεγαλύτερων καταθετών, όταν έχουν στα χέρια τους τη επίμαχη λίστα. «Τους μεγαλοκαταθέτες τους γνώριζε μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο συνεργάτης του κ. Αγγελόπουλος», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, συμπληρώνοντας ότι ούτε ο κ. Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος γνώριζαν τα ονόματα των συγγενών του κ. Παπακωσταντίνου, ώστε να προβούν στο σβήσιμο των στοιχείων τους από τη λίστα, προκειμένου να βλάψουν πολιτικά τον πρώην υπουργό.

  Το δικαστήριο διέκοψε για το μεσημέρι της Τετάρτης.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Έξαλλος ο Ερτογάν με σκίτσο που τον παρουσιάζει σαν τρομοκράτη. Τώρα τα βάζει και με τους Ολλανδούς

  Μετά τις προσβλητικές και απαράδεκετες δηλώσεις του γιατον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει νέα "κόντρα"  αυτή τη φορά με τον...

  Περικλής Σταυριανάκης: Δεν ξέρω πού βρίσκεται ο Παππάς -Αν παρακολουθείτο, πιστεύω η ΕΛ.ΑΣ. το έκανε διακριτικά

  Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος. Οι αστυνομικοί τον αναζητούν από σπίτια μέχρι και μοναστήρια σε Αττική και Ιωάννινα. Την ίδια στιγμή...

  Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση και της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

  Παραβίαση και της νέας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός καταγγέλονται από τις κυβερνήσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για...

  Δίκη Χ.Α.: Έφεση για τις ποινές από τους συνήγορους των Αιγύπτιων ψαράδων

  Aίτημα προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά του σκέλους της απόφασης της Χρυσής Αυγής που αφορά τις ποινές που επιβλήθηκαν για την επίθεση σε βάρος...

  ΗΠΑ: 59 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη

  Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για τις Προεδρικές εκλογές. Η εν λόγω εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 3 Νοεμβρίου. Εννέα ημέρες προτού γίνει η ψηφοφορία, τα κέντρο αυτό...