Καραμανλής: Το 2023 θα είναι έτοιμο το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Καραμανλής: Το 2023 θα είναι έτοιμο το Μετρό της Θεσσαλονίκης

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023» ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής στην Βουλή συμπληρώνοντας πως « θα ήταν εύκολο για εμας να πούμε ότι το έργο θα ήταν έτοιμο σε ένα ή δυο χρόνια και μετά να βάλουμε καθυστερήσεις. Όμως δεν το κάνουμε».

Κατά την διάρκεια της εισήγησης του στην κοινοβουλευτική επιτροπή ΔΕΚΟ, για τον διορισμό του προέδρου Νίκου Ταχιάου στην Αττικό Μετρό Α.Ε άσκησε κριτική στην προηγούμενη πολιτική διοίκηση, λέγοντας ότι οι σχεδιασμοί για την Θεσσαλονίκη «άφησαν το σταθμό Βενιζέλου απ’ έξω. Όμως ακόμα και με τον «Βενιζέλο» εκτός του έργο δεν θα ήταν έτοιμο το 2020.

Επίσης, όταν θα ξεκινούσαν οι εργασίες για το «Βενιζέλο» θα έπρεπε να σταματήσει όλη η κυκλοφορία για τουλάχιστον 6 μήνες» και πρόσθεσε «εμείς σχεδιάζουμε να ολοκληρωθεί το έργο μαζί με το σταθμό «Βενιζέλος» και την επέκταση προς την Καλαμαριά και να σχεδιάσουμε τις επεκτάσεις προς Βορειοδυτικά προς το αεροδρόμιο Μακεδονία».

Σχετικά με τα αρχαία που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλος της Θεσσαλονίκης επισήμανε πως « θα σεβαστούμε τα αρχαία αλλά μην πηγαίνουμε σε υπερβολές. Πρέπει να γίνει σοβαρή μελέτη απο αρχαιολόγους για να δούμε αν θα πάμε σε μια παρόμοια λύση όπως αυτή στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη».

Απο την μεριά του ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε, Νίκος Ταχιάος δεσμεύτηκε πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την πορεία υλοποίησης του έργου και το κόστος χρηματοδότησης του. «Με τους αρχαιολόγους πρέπει να βρούμε μια κοινή γλώσσα» τόνισε.

Σχόλια