0:27 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Το εξώδικο Κούγια και η απόφαση 70/2023

Το εξώδικο Κούγια και η απόφαση 70/2023

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα ότι ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας θεώρησε εαυτόν θιγμένο για το σχόλιο το οποίο έκανα στη στήλη (στο φύλλο της 14ης Ιανουαρίου 2024) σχετικά με υπόθεση η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς στον πρώτο βαθμό τού είχε επιβληθεί τρίμηνη ποινή.

Του Πέτρου Κουσουλού

Στο εξώδικό του λοιπόν ο εν λόγω συλλειτουργός της Δικαιοσύνης κάνει λόγο για fake news με «μοναδικό σκοπό την κατασυκοφάντησή του και τη μείωση του επαγγελματικού του κύρους» ενώπιον του αναγνωστικού μας κοινού. Ισχυρίζεται, δε, ότι εάν ήταν αληθής η εν λόγω «είδηση», θα έπρεπε να υπάρχει καθαρογραμμένη πρωτοβάθμια απόφαση με συγκεκριμένο αριθμό, κ.τ.λ.

Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να εμπλέξει και την υπόθεση Πισπιρίγκου, σημειώνοντας στο εξώδικό του ότι του κάνω προσωπική επίθεση επειδή ανέλαβε την κατηγορουμένη από την Πάτρα και ζητεί να ανακαλέσω, καθώς απειλεί με μηνύσεις και με αγωγές.

Αντί οποιασδήποτε άλλης απάντησης, οφείλω να υπενθυμίσω στον εν λόγω ποινικολόγο την ύπαρξη της υπ’ αριθ. 70/2023 απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου η οποία τον καταδικάζει σε τρίμηνη αργία. Εκτός του ότι –μέσω του εξωδίκου του– το αποκρύπτει, μου προκαλεί ακόμα περισσότερο αλγεινή εντύπωση ότι δεν αναφέρει πως η συγκεκριμένη απόφαση του έχει ήδη κοινοποιηθεί μέσω δικαστικού επιμελητή!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφυλακίστηκε ο youtuber Hayate για κακοποίηση ΑμεΑ – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Θεσσαλονίκη: Παγιδευμένος με εκρηκτικό μηχανισμό ο φάκελος στα δικαστήρια – Παραλήπτης ήταν η Πρόεδρος Εφετών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας