15:54 Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Το μήνυμα ενότητας του Τζο Μπάιντεν για την "ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ"

Το μήνυμα ενότητας του Τζο Μπάιντεν για την "ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ"

“Τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μας θυμίζουν ότι το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι και το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος – μόνο το φως και η αγάπη μπορούν. Καθώς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο του σκότους στην Αμερική, ας επιλέξουμε την αγάπη και το φως και ας ξεκινήσουμε την διαδικασία επούλωσης – μαζί”.

Με αυτά τα λόγια σε μήνυμα του ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφερόμενος στην ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ – που γιορτάζεται σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν   καλεί τους αμερικανούς πολίτες να ξεκινήσουν μαζί μια νέα εποχή συμφιλίωσης και ενότητας που θα αφήσει πίσω της για πάντα όλα όσα τους δίχασαν τον τελευταίο καιρό.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Χαρισματικός κήρυκας και αφοσιωμένος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αγωνίστηκε με παροιμιώδες πάθος κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων για να γίνει εντέλει και ο ίδιος θυσία στον βωμό της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το 1963 στην Ουάσινγκτον, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, εκφωνεί ενώπιον 200.000 λευκών και μαύρων διαδηλωτών στην Ουάσινγκτον, στο μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν, έναν από τους συγκλονιστικότερους λόγους του, ξεκινώντας με την περίφημη φράση “Έχω ένα όνειρο”.

Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή στον άτυπο «εμφύλιο» που συντάρασσε την Αμερική όλη τη δεκαετία του ’60, έναν πόλεμο γενεών, ιδεών, φύλων και φυλών που έμελλε να καταργήσει κάθε μορφής διάκριση και να παραχωρηθπούν στους έγχρωμους ίσα πολιτικά δικαιώματα σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Επιτυχίες που πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό στον ταπεινό πάστορα που έχει γίνει πλέον θρύλος.

Διαβάστε επίσης 

ΗΠΑ: Αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα μέλη της εθνοφρουράς για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας