More

  Το πάρτι στην Κηφισιά: Ποιος κόλλησε ποιον στο «Blue Pine»;

  Δύο πολύ γνωστοί επιχειρηματίες, από εκείνους που θεωρούνται πρόσωπα πρώτης γραμμής, είναι φορείς του κορωνοϊού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ». Και οι δύο φέρονται να νόσησαν ύστερα από την παρουσία τους το Σάββατο 7 Μαρτίου στο γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς, «Blue Pine».

  Του Νίκου Σιδέρη

  Η αποκάλυψη της ιστοσελίδας eReportaz και της «Μ» σχετικά με την εμφάνιση της νόσου σε δεκάδες «επώνυμους» οι οποίοι βρέθηκαν εκείνη τη βραδιά στο στέκι της Κηφισιάς έχει προκαλέσει έναν ιδιότυπο «πόλεμο» μεταξύ του καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιου Δημόπουλου και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Σωτήρη Κώτση, σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τη διασπορά της νόσου!

  «Ο ιδιοκτήτης αισθανόταν άρρωστος αλλά µας χαιρετούσε»

  Η πλευρά Δημόπουλου θεωρεί άδικη την «επίθεση» που έχει δεχτεί από μερίδα ΜΜΕ για τη διοργάνωση πάρτι προς τιμήν της ονομαστικής εορτής της Θεοδώρας Ψαλτοπούλου το μοιραίο βράδυ. Θεωρεί ότι η πραγματικότητα έχει διαστρεβλωθεί και υποστηρίζει ότι πίσω από εκείνους που διακινούν σενάρια ότι «για όλα φταίει το κάλεσμα το οποίο απηύθυνε σε εκλεκτούς φίλους» είναι πρόσωπα του ακαδημαϊκού χώρου που θέλουν να τον πλήξουν προσωπικά ως πρύτανη.

  Μιλώντας αποκλειστικά στην «Μ» ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισημαίνει ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε πάρτι στις 7 αλλά και στις 10 Μαρτίου, απλά επρόκειτο για δύο καλέσματα με τα παρευρισκόμενα πρόσωπα να μην ξεπερνούν τα 10 την κάθε φορά. «Το πρώτο κάλεσμα πραγματοποιήθηκε όντως το Σάββατο 7 Μαρτίου, ενώ στην Ελλάδα δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού. Οι καλεσμένοι δεν ήταν περισσότεροι από 10. Ο κ. Δημόπουλος δεν είχε κλείσει όλο το μαγαζί. Φυσικά, όπως συνηθίζεται, κάθε Σάββατο το μαγαζί είχε περίπου 100 άτομα. Αλλά κάθονταν σε διαφορετικά τραπέζια, δεν είχαν κάποια σχέση με το κάλεσμα του κ. Δημόπουλου. Στο τραπέζι του κ. Δημόπουλου βρισκόταν όντως το ζεύγος Σπανού όπως και ο εφοπλιστής Παληός. Αλλά όχι άλλοι οι οποίοι νόσησαν όπως ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χατζηνικολάου. Επίσης, δεν βρισκόταν ο κ. Κρεμαστινός για τον οποίο εύχομαι να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει». Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλευρά του Πρύτανη εκείνη την ημέρα παρόν στο μαγαζί ήταν και ο μετρ και εκ των ιδιοκτητών, Σωτήρης Κώτσης, ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα στον χώρο της εστίασης ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Αλέξη κατόρθωσαν να δώσουν στο διάσημο στέκι της Κηφισιάς το γνωστό γαλλικό γευστικό χρώμα.

  «Ως συνήθως, ο κ. Κώτσης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ιδιαίτερα διαχυτικός και φιλικός με τους πελάτες του. Τους περισσότερους τους γνωρίζει χρόνια, με αποτέλεσμα όταν πηγαίνουν στο μαγαζί του τους χαιρετάει εγκάρδια. Δεν το κάνει προσποιητά. Το κάνει επειδή το νιώθει. Εκείνο το βράδυ πέρασε από το τραπέζι του κ. Δημόπουλου, όπως πέρασε και από τα υπόλοιπα τραπέζια για να χαιρετήσει. Εκείνο το οποίο εκμυστηρεύθηκε σε αρκετούς είναι ότι δεν νιώθει καλά, ότι νιώθει μια κόπωση σαν να είναι λίγο άρρωστος. Φυσικά, κανενός το μυαλό δεν πήγε στο κακό. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι είχε χτυπηθεί από τον κορωνοϊό. Αλλά αφού δεν αισθανόταν καλά δεν έπρεπε να κατέβει και να χαιρετήσει. Όφειλε να προφυλαχθεί ο ίδιος και να προφυλάξει τους παρευρισκόμενους», λένε πρόσωπα του περιβάλλοντος του πρύτανη.

  Από την πλευρά του ο κ. Δημητρακόπουλος συμπληρώνει ότι τρεις ημέρες αργότερα, το βράδυ της Τρίτης 10ης Μαρτίου, ο κ. Δημόπουλος παρέθεσε ένα ακόμη δείπνο σε καλεσμένους. «Και πάλι δεν ήταν περισσότεροι από 10. Εκείνο το βράδυ το εστιατόριο δεν είχε πολύ κόσμο. Δυο, τρεις παρέες ακόμη. Προκάλεσε εντύπωση ότι έλειπε ο ιδιοκτήτης. Όταν ρώτησαν που βρίσκεται ο κ. Κώτσης το προσωπικό απάντησε ότι βρισκόταν σπίτι του και ξεκουραζόταν. Λίγες ημέρες μετά ο ίδιος επικοινώνησε με όλα τα πρόσωπα που είχε έρθει σε επαφή και τους είπε ότι είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό. Άπαντες έπαθαν σοκ και προχώρησαν σε εξετάσεις. Δυστυχώς, αρκετοί διαγνώστηκαν θετικοί και ορισμένοι όπως ο Ευάγγελος Σπανός δεν άντεξαν και έχασαν τη μάχη με τη ζωή».

  «Δεν κόλλησαν από αυτόν»

  Από την πλευρά του και ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Χάρης Οικονομόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι η συνάντηση «δεν ήταν πάρτι», καθώς ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, δεν έκλεισε το εστιατόριο.

  Σε τηλεοπτική του εμφάνιση δήλωσε ότι ο κ. Δημόπουλος προκάλεσε δύο συναντήσεις, μια στις 7 Μαρτίου και μια στις 10, όπου παρευρέθηκαν όσοι επώνυμοι νόσησαν. Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν βρισκόταν στο δεύτερο τραπέζι και διαγνώστηκε θετικός στον ιό δύο μέρες μετά.

  Η πλευρά του κ. Κώτση αντικρούει την κατηγορία ότι εκείνος ήταν υπαίτιος για την εξάπλωση του κορωνοϊού στους παρευρισκόμενους καθώς «όχι απλά δεν γνώριζε ότι νοσεί, αλλά δεν βρισκόταν και στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου».

  Τόνισε επίσης ότι από τα 21 άτομα προσωπικό, νόσησαν μόνο τα δύο και το ένα άτομο ήταν ο σερβιτόρος του τραπεζιού των επωνύμων στην δεύτερη συνάντηση στις 10 Μαρτίου.

  Ο κ. Οικονομόπουλος καταλήγει λέγοντας «Σε μια ηλικία 70 και ετών, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου βρίσκεται εκτεθειμένος. Οχι μόνο νόσησε ο ίδιος από κορωνοϊό, αλλά βλέπει τους κόπους μιας ζωής να απειλούνται. Σπιλώνεται ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν ήξερε ότι είχε νοσήσει, αλλά δεν ήταν καν στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου»

  Ποιοι άλλοι νόσησαν;

  Εξαιτίας της παρουσίας τους στο στέκι της Κηφισιάς νόσησαν αρκετά «επώνυμα» πρόσωπα. Μολύνθηκε με κορωνοϊό ο εφοπλιστής Συμεών Παληός που επίσης παραμένει στην Εντατική ενώ είχαν αρρωστήσει και η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο καθηγητής Ρευματολογίας Πέτρος Σφηκάκης και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Γιάννης Πρετεντέρης που ωστόσο ήταν τυχεροί και ανάρρωσαν. Στο «Blue Pine» παρευρέθηκε και η πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία είναι καλά στη υγεία της, όπως προκύπτει και από πρόσφατη φωτογραφία της (των ημερών του Πασχα), όπου εικονίζεται να συνομιλεί στο τάμπλετ με τον διευθυντή του Κέντρου Γονιδιακών και Κυτταρικών Θεραπειών του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων, Ευγένιο Γουσέτη.

  Εξαιτίας της παρουσίας τους στο στέκι της Κηφισιάς νόσησαν αρκετά «επώνυμα» πρόσωπα. Μολύνθηκε με κορωνοϊό ο εφοπλιστής Συμεών Παληός που επίσης παραμένει στην Εντατική ενώ είχαν αρρωστήσει και η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο καθηγητής Ρευματολογίας Πέτρος Σφηκάκης και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Γιάννης Πρετεντέρης που ωστόσο ήταν τυχεροί και ανέρρωσαν. Στο «Blue Pine» παρευρέθηκε και η πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία είναι καλά στη υγεία της, όπως προκύπτει και από πρόσφατη φωτογραφία της (των ημερών του Πασχα), όπου εικονίζεται να συνομιλεί στο τάμπλετ με τον διευθυντή του Κέντρου Γονιδιακών και Κυτταρικών Θεραπειών του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων, Ευγένιο Γουσέτη.

  1. Δημήτρης Κρεμαστινός

  blue pine

  2. Γιάννης Πρετεντέρης

  blue pine

  3. Αλέξης Παπαχελάς

  Παπαχελάς

  4. Ευάγγελος Σπανός

  blue pine

  5. Αγγελική Σπανού

  6. Τζένη Κρεμαστινού

  blue pine

  7. Μαριάνα Βαρδινογιάννη

  Βαρδινογιάννη

  8. Μιχάλης Δημητρακόπουλος

  blue pine

  9. Θανάσης Δημόπουλος

  *Όπως δημοσιεύθηκε στην «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

  Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό

  «Βαρύτατο ατόπημα» αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή κατά το διάλογό του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των εμβολιασμών,...

  Κ. Αχ. Καραμανλής: Κύριε Τσίπρα η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο διχασμό

  Για προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης που όλο βάζει εμπόδια σε ένα σπουδαίο έργο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής...

  Κρήτη: 26χρονη από την Βρετανία κατήγγειλε 20χρονο για βιασμό

  Ένας 20χρονος νεαρός από την Αλβανία συνελήφθη ως ο φερόμενος δράστης του καταγγελλόμενου βιασμού μιας 26χρονης κοπέλας από τη Βρετανία. Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε...

  Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης της Ελλάδος από την Κομισιόν ύψους 17,8 δισ. ευρώ

  Υπεγράφη σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες η συμφωνία χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αφορά στις ενισχύσεις ύψους 17,8 δισ. ευρώ που...

  Αντιδράσεις δικαστών και νομικών για «αποσπασματική επίκληση» του Συντάγματος

  Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης και στον νομικό κόσμο, η επίκληση από τον πρωθυπουργό του άρθρου 25 του Συντάγματος ώστε να ενισχύσει...