7:56 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τουρκία : Άσχετο και προκατειλημμένο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κυπριακό Ζήτημα

Τουρκία : Άσχετο και προκατειλημμένο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κυπριακό Ζήτημα

H Τουρκία απαντά με προκλητικό τρόπο στο ψήφισμα του Ευρωπαικού Κονοβουλίου που καταδικάζει τις ενέργειές της  στα Βαρώσια και τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα 500 και 2483 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δήλωσε πως «απορρίπτουμε πλήρως τη μη δεσμευτική σύσταση που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χώρα μας και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση που έκανε η Προεδρία της ΤΔΒΚ για αυτό το ζήτημα».

Παράλληλα  ο Χαμί Ακσόι  καταφέρεται εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας θεωρώντας ότι κινεί τα νήματα: «Αυτή η απόφαση, η οποία αναμφίβολα υπαγορεύεται από την ελληνοκυπριακή διοίκηση, έδειξε για άλλη μια φορά πόσο άσχετο και προκατειλημμένο είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κυπριακό Ζήτημα. Εάν διατηρήσουν αυτήν την προσέγγιση και νοοτροπία, δεν είναι δυνατόν τα όργανα της ΕΕ να συμβάλουν εποικοδομητικά στην επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακσόι.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες  το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επιβολής αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία,  υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή.

Διαβάστε επίσης 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Aυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία

Η Ευρωβουλή κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Πολωνία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας