6:18 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Τουρκία: Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει την τραπεζική ένωση και άλλους φορείς για το νέο οικονομικό μοντέλο

Τουρκία: Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει την τραπεζική ένωση και άλλους φορείς για το νέο οικονομικό μοντέλο

Ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί ενημέρωσε την τραπεζική ένωση της Τουρκίας, τον Οργανισμό Τραπεζικού Κανονισμού και Εποπτείας (BDDK) και τους διευθυντές κρατικών τραπεζών για το νέο οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης με χαμηλά επιτόκια, ανακοίνωσε σήμερα η ένωση, μετά την πτώση της λίρας σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η λίρα έφτασε σε νέο χαμηλό την Παρασκευή, με την ισοτιμία της να υποχωρεί μέχρι και 17 λίρες ανά δολάριο ΗΠΑ μετά τους φόβους για έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο, έπειτα από τη νέα πολιτική του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην εκτίναξη των τιμών.

“Οι τράπεζές μας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους πόρους τους για να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες των νοικοκυριών και του πραγματικού τομέα, στο πλαίσιο του μηχανισμού της ελεύθερης αγοράς που λειτουργεί με τους κανόνες του”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τραπεζική ένωση, προσθέτοντας ότι ο στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η “υγιής, σταθερή ανάπτυξη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολλανδία: Σκληρό lockdown κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ρούτε

ΠΟΥ: Τα κρούσματα της παραλλαγής ‘Ομικρον του κορωνοϊού διπλασιάζονται μέσα σε 1,5 με 3 ημέρες σε περιοχές με μετάδοση στην κοινότητα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας