22:54 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Τραγωδία στο Μάτι: Άδειασμα Ματθαιόπουλου σε Τερζούδη και Κολοκούρη

Τραγωδία στο Μάτι: Άδειασμα Ματθαιόπουλου σε Τερζούδη και Κολοκούρη

Στον τότε προϊστάμενό του, Σωτήρη Τερζούδη, πέταξε ο Βασίλης Ματθαιόπουλος το μπαλάκι των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική. Ουσιαστικά ανταπέδωσε όσα είχε προσπαθήσει να του χρεώσει ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ   
Ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στην απολογία του έριξε το μπαλάκι των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στον διάδοχό του και τους συναδέλφους του

Μόνο που ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος διαδέχθηκε τον Τερζούδη, φρόντισε να αδειάσει και αρκετούς από τους πρώην συναδέλφους του κατά την απολογία του στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη. Με πρώτο και καλύτερο τον…. διάδοχό του! Ναι, τον Στέφανο Κολοκούρη!

Για τον νυν αρχηγό, ο Ματθαιόπουλος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι τον ενημέρωσε στις 17.00 το απόγευμα της αποφράδας μέρας για «να είναι σε άμεση ετοιμότητα για να πάει στο Νταού Πεντέλης». Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Ματθαιόπουλος περιέγραψε όσα ζήτησε από τον τότε διοικητή της ΕΜΑΚ και μετέπειτα αρχηγό της Πυροσβεστικής. Ο Κολοκούρης, ωστόσο, εμφανίστηκε στην Ανατολική Αττική μετά από ώρες. Γιατί; Έως τότε είχε προτιμήσει να φυλάξει… Θερμοπύλες στην Κινέτα, αν και η φωτιά είχε σβήσει από νωρίς το απόγευμα.

Άδειασμα

Τέτοιο άδειασμα στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, βέβαια, δεν το περίμενε ούτε ο Αθανάσιος Μαρνέρης. Έστω και αν ο Ματθαιόπουλος έδειξε με την κατάθεσή του και το υπόμνημά του ότι προσπαθούσε να φυλάξει τον… εαυτό του. ∆ιότι εκείνος …………………

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την παραπομπή σε δίκη σύσσωμης της οικογένειας Κουτσολιούτσου και 18 ακόμη κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας