15:17 Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση εκδίκησης κατά Παλαιστινίων

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση εκδίκησης κατά Παλαιστινίων

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες συνελήφθησαν σήμερα, ανακοίνωσε ο στρατός, καθώς φέρεται να εξαπέλυσαν μια επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα σε Παλαιστίνιους κοντά στην πόλη της Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης σε μια πράξη εκδίκησης για την αρπαγή της σορού ενός εφήβου την περασμένη εβδομάδα.

Την Τετάρτη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η οποία βιώνει μια ένταση βίας από τον Μάρτιο, Παλαιστίνιοι ένοπλοι απήγαγαν τη σορό ενός Ισραηλινού Δρούζου μαθητή γυμνασίου από ένα νοσοκομείο στην πόλη Τζενίν, όπου είχε μεταφερθεί μετά από τροχαίο, σύμφωνα με στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Το περιστατικό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο στρατός να πραγματοποιήσει επίθεση για να ανακτήσει τη σορό του εφήβου. Ωστόσο, η σορός επιστράφηκε αθόρυβα μετά από περίπου 30 ώρες έπειτα από διαπραγματεύσεις στις οποίες, σύμφωνα με έναν διπλωμάτη, συμμετείχαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι ένοπλοι δεν έκαναν γνωστά τα κίνητρά τους, αλλά Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στην Τζενίν την ίδια μέρα, απαιτώντας την απελευθέρωση των λειψάνων συγγενών τους που, όπως είπαν, κρατούσε το Ισραήλ. Οι Δρούζοι είναι μια αραβική κοινότητα στο Ισραήλ, τα μέλη της οποίας υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις του.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ξεκίνησε σήμερα έρευνα για την επίθεση εναντίον Παλαιστινίων κοντά στη Βηθλεέμ από Ισραηλινούς Δρούζους στρατιώτες, αλλά δεν μπορούσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ δήλωσε ότι αν αποκαλυφθεί ότι το περιστατικό ήταν μια πράξη εκδίκησης, ο στρατός αντιμετωπίζει ένα “σοβαρό περιστατικό που απαιτεί λογοδοσία”.

“Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και δεν εκδικούνται”, έγραψε ο Γκαντζ στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο που αποπειράθηκε να πέσει πάνω τους με αυτοκίνητο

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 17χρονο Παλαιστίνιο

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας