6:13 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τριετές σχέδιο για 20.000 διορισμούς στην εκπαίδευση

Τριετές σχέδιο για 20.000 διορισμούς στην εκπαίδευση

Τριετές σχέδιο για 20.000 διορισμούς, με έναρξη από το 2016, έχει το υπουργείο Παιδείας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε συνάντηση με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει θέσει τον στόχο να λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο από τη πρώτη μέρα χωρίς προβλήματα στη στελέχωση του προσωπικού. Ήδη, όπως είπε ο κ. Φίλης, υπάρχει μία επιτροπή που επεξεργάζεται ζητήματα εκλογίκευσης στη διάθεση του προσωπικού και το θέμα των διορισμών.

«Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια θα γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου.

Αναφερόμενος στα κενά, ο κ. Φίλης είπε ότι είναι λιγότερα από πέρυσι και πρόπερσι, και δεν επηρεάζουν την κύρια λειτουργία του σχολείου.

Στο ίδιο θέμα, ο κ. Φίλης πρόσθεσε πως επειδή μιλάμε για 140.000 εκπαιδευτικούς, σε ένα βαθμό υπάρχουν κενά που δημιουργούνται από ασθένειες, άδειες κύησης κλπ, τα οποία αντιμετωπίζονται με προσλήψεις αναπληρωτών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας