10:45 Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Τρίκαλα: Η μητέρα της 4χρονης για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός (βίντεο)

Τρίκαλα: Η μητέρα της 4χρονης για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός (βίντεο)

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος αστυνομικός στα Τρίκαλα, ο οποίος συνελήθη κατηγορούμενος από την εν διαστάσει σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος της τετράχρονης κόρης τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση επέμεινε για εφαρμογή του Άρθρου 277 του Ποινικού Κώδικα και δικαιώθηκε. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ξεκάθαρα πώς πρέπει να λαμβάνονται οι καταθέσεις ανηλίκων: Κατάθεση της ανήλικης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ουδέτερο χώρο που να μην παραπέμπει σε αστυνομία, δικαστήρια κλπ., από ειδική παιδοψυχίατρο και με καταγραφή του συνόλου αυτής από βίντεο.

Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη νεότερη κατάθεση της 4χρονης – μέσα από παιχνίδια, ζωγραφιές και συζήτηση – που διήρκησε σχεδόν μία ώρα και 20 λεπτά και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να άλλαξε βασικές αναφορές της από την πρώτη κατάθεση, που είχε δώσει σε αστυνομικούς και παιδοψυχολόγο και είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του 29χρονου αστυνομικού.

Ο πατέρας της 4χρονης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, συναντήσεις με το παιδί παρουσία κοινωνικού λειτουργού), ενώ αναμένεται να καταθέσει έφεση για άρση και αυτής της απόφασης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

WWW.DIKASTIKOREPORTAZ.GR

 Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας