23:03 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τρίτο πρόσωπο κλονίζει τη σχέση Λεονάρντο Φεραγκάμο - Ιωάννας Μαρινοπούλου

Τρίτο πρόσωπο κλονίζει τη σχέση Λεονάρντο Φεραγκάμο - Ιωάννας Μαρινοπούλου

Ξημέρωμα Παρασκευής 9 Απριλίου 2021. Ψηλά στην ειδησεογραφία βρίσκονται τα σύννεφα στη σχέση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και του Snick. Η παρουσιάστρια – μοντέλα και ο ράπερ έχουν φτάσει στα πρόθυρα του χωρισμού και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Ηλιάνα ψάχνει σπίτι για να μετακομίσει και να ζήσει μόνη της.

Του Σταύρου Γεωργακόπουλου
Η Φράνκα που έβαλε «μπουρλότο» στα σχέδια για γάμο της Μαρινοπούλου με τον Ιταλό γόη Φεραγκάμο και όλα δείχνουν ότι ξαναπαίρνει αναβολή

Φαίνεται, όμως, ότι τα σύννεφα έχουν κάνει την εμφάνισή τους πάνω από τις κατοικίες και άλλων λαμπερών ζευγαριών. Λες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επηρέασε τις προσωπικές σχέσεις στον μέγιστο βαθμό. «Συννεφιές», για παράδειγμα, υπάρχουν πάνω από το σπιτικό ή καλύτερα πάνω από το παλάτι που ήθελαν να στεγάσουν τον έρωτά τους η Ιωάννα Μαρινοπούλου και ο Λεονάρντο Φεραγκάμο. Η πρώην σύζυγος του Πάνου Μαρινόπουλου και ο γιος του Σαλβατόρε Φεραγκάμο έφτασαν μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας. Από το 2019, όμως, ο γάμος τους αναβλήθηκε και μια και δυο και τρεις φορές. Το ζευγάρι, βέβαια, παραμένει μαζί έως και σήμερα. Αλλά φαίνεται ότι ο 68χρονος Ιταλός επιχειρηματίας δεν είναι αυτό που κάποιος μπορεί να αποκαλέσει «επιτομή του πιστού συντρόφου».

Από το ρεπορτάζ προκύπτει η εισβολή τρίτου προσώπου στη σχέση της Ελληνίδας καλλονής και του Ιταλού γόη. Ας την πούμε… Φράνκα! Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν. Εκείνο που μετράει, άλλωστε, δεν είναι τα στοιχεία της ταυτότητάς της. Ούτε το βιογραφικό της Φράνκα. Εκείνο που μετράει είναι ότι η λεγάμενη ξυπνάει πόθους στον Λεονάρντο. Κι όπως μπαίνει το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία άλλη γυναίκα, τότε η σύντροφος μόνο δεν μπορεί να αισθάνεται. Κι ας δηλώνει κάθε τρεις και λίγο ο Φεραγκάμο ότι «πάνω απ’ όλα είναι η οικογένεια». Στην ηλικία του, έστω και αν δείχνει νεότερος, κάθε άνδρας είναι επιρρεπής να κυλήσει στα ερωτικά κελεύσματα. Έρχεται ως επιβεβαίωση. Ως το ξυπνητήρι των αισθήσεων.

Περιπέτεια

Στην πορεία, βέβαια, η Φράνκα μπορεί να αποδειχθεί μία απλή περιπέτεια για τον Ιταλό επιχειρηματία. Αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί στην Ιωάννα ότι έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα; Αλλά κυρίως ποιος μπορεί να μας πείσει ότι η Ελληνίδα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και σκαφών αναψυχής μπορεί να αποδεχθεί τα τσιλημπουρδήματα του συντρόφου της, με τον οποίο προετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο της;

Η Ιωάννα και ο Λεονάρντο γνωρίστηκαν γύρω στο 2016, σε κάποιο ταξίδι της ξανθιάς Ελληνίδας, η οποία μπήκε στο διεθνές jetset χάρη στον γάμο της με τον Πάνο Μαρινόπουλο. Τον επιχειρηματία της γνωστής αλυσίδας super market που βάρεσε κανόνι στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Ο επονομαζόμενος Πανάρας φέρεται πώς την είδε στο ταμείο ενός υποκαταστήματός του και την ερωτεύθηκε με την πρώτη ματιά. Η νεαρή και πανέμορφη Ιωάννα Καπετανάκου (τότε) μπήκε στους καλούς κύκλους της ελληνικής κοινωνίας, αν και στις Ουρσουλίνες είχε μάθει σωστά το SavoirVivre. Ήταν οι εποχές που έρρεαν άφθονα και τα χρήματα και η σαμπάνια. Όπως έρρεε για τον Πάνο Μαρινόπουλο το καλό φαγητό.

Στην υψηλή κοινωνία είχε γίνει talk of the town η προσπάθεια της Ιωάννας να επιβάλει στον σύζυγό της μία αποτελεσματική δίαιτα και να του προσδώσει τη δική της κομψότητα. Αλλά ο Πανάρας δεν ήταν και ο ευκολότερος άνθρωπος του κόσμου. «Έχανε δύο κιλά και μετά έπαιρνε πέντε, διότι έτρωγε κρυφά», σχολίαζαν κατά καιρούς άτομα που βρίσκονταν κοντά στο ζευγάρι.

∆ιαζύγιο

Ο γάμος του Μαρινόπουλου και της Ιωάννας κράτησε μέχρι το 2014. Το διαζύγιο βγήκε αθόρυβα. Και σιγά – σιγά μπήκε στη ζωή της Ελληνίδας ο Φεραγκάμο.

Γιος του Σαλβατόρε, και επικεφαλής ενός εκ των κορυφαίων οίκων μόδας παγκοσμίως. Τα παπούτσια του πατέρα του έγιναν διάσημα στα πόδια της Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Με καταγωγή από τη Νάπολι, αλλά γεννημένος στη Φλωρεντία, ο Λεονάρντο μπήκε από μικρός στα βάσανα. Ο πατέρας του «έφυγε» από τη ζωή όταν ο νυν σύντροφος της Ιωάννας Μαρινοπούλου ήταν μόλις επτά ετών. Τότε ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας η μητέρα του, ΓουάνταΜιλιέτι. Είχε 24 χρόνια διαφορά από τον ιδρυτή της αυτοκρατορίας και παρά το γεγονός ότι αγνοούσε τον κόσμο των επιχειρήσεων και έμεινε χήρα με έξι παιδιά, τα κατάφερε περίφημα.

«Η μητέρα μου ήταν η κινητήρια δύναμη της εποχής μετά τον θάνατο του πατέρα μου το 1960, έχοντας μείνει με έξι παιδιά από 18 ετών έως δύο- ενάμισι, και μια εταιρεία που βασίστηκε μόνο στον πατέρα μου, την προσωπικότητα του, τη δημιουργικότητά του, την ικανότητά του να κάνει επιχειρήσεις», έχει δηλώσει ο Λεονάρντο. Και δεν είχε άδικο. Η εταιρεία όχι μόνο άντεξε, αλλά επεκτάθηκε.

Ο μικρός Φεραγκάμο σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και το 1973 μπήκε στη δουλειά. Αρχικά ως βοηθός ενός ξαδέρφου του.«Ήταν μια φανταστική στιγμή γιατί αισθανόμασταν πάντα την πρόκληση να φέρουμε στον κόσμο αυτό που ήταν μέσα μας, όπως το στιλ, η αίσθηση της ποιότητας, η ιταλική πτυχή», έχει πει ο Λεονάρντο για τα πρώτα του βήματα στον χώρο των επιχειρήσεων.

Τον Ιταλό επιχειρηματία και την Ελληνίδα διακοσμήτρια ένωσε το πάθος τους για τη θάλασσα. Ο Λεονάρντο το έκανε πράξη το 1998 με την αγορά της «Nautor’s Swan». Η Ιωάννα καταπιάστηκε με τα γιοτ χάρη στον πρώην σύζυγό της, που άλλαζε συχνά σκάφος για να της προσφέρει τη χαρά της διακόσμησης. Έτσι, η ξανθιά καλλονή εξελίχθηκε στη δουλειά της. Ανέλαβε σημαντικά project. ∆ιακόσμησε πολυτελή σπίτια σε κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, αλλά και στις ΗΠΑ. Με τον Πάνο Μαρινόπουλο, άλλωστε, είχαν αγοράσει σπίτι στο Μαϊάμι. Αρχικά για να κάνουν τις διακοπές τους, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε μόνιμη κατοικία τους. Μέχρι τον χωρισμό τους.

Η Ιωάννα, πάντως, όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά αντίθετα έφτιαξε ακόμα περισσότερο το επαγγελματικό όνομά της. Ίσως γι’ αυτό κράτησε το επίθετο του πρώην συζύγου της και μετά από το διαζύγιό τους.

Το 2016, λοιπόν, μπήκε στη ζωή της ο Λεονάρντο. Ο Ιταλός την πολιόρκησε και η φιλία τους μετατράπηκε σε σχέση. Βρήκαν και τα κοινά ενδιαφέροντα, οπότε όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά. Μακριά, όμως, από τα φώτα της δημοσιότητας.

ενδεικτικό ότι το φθινόπωρο του 2018 ήρθε στην Ελλάδα ο Λεονάρντο μαζί με την κόρη του, Μαρία – Σόλε. Η τελευταία παρουσίασε τα κοσμήματά της στο κατάστημα της Ιλεάνας Μακρή στο Κολωνάκι, αλλά η Ιωάννα Μαρινοπούλου απέφυγε τους φωτογραφικούς και τηλεοπτικούς φακούς.

«Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι είμαι καλός πατέρας, κάτι που είναι σημαντικό που θα εκτιμώ.», είναι μία από τις αγαπημένες φράσεις του Φεραγκάμο.

Η σχέση του ζευγαριού επισημοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, σε μία επίδειξη μόδας που διοργάνωσε ο οίκος «Σαλβατότε Φεραγκάμο».

Εκεί, η Ελληνίδα βρέθηκε στην πρώτη σειρά. Κέντρισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και ειδικά των πιο παρατηρητικών δημοσιογράφων που έπιασαν στον αέρα τις ματιές που της έριχνε ο Λεονάρντο ανάμεσα στις χειραψίες με τους επίσημους προσκεκλημένους της εκδήλωσης. Ήταν η βραδιά που οι Ιταλοί πείστηκαν για τον μεγάλο έρωτα του συμπατριώτη τους και της Ελληνίδας.

Ιστιοπλοΐα

Το ζευγάρι άρχισε να ζει τον έρωτά του μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Ελβετίας και ΗΠΑ. Ούτως ή άλλως, ο Λεονάρντο έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τη μισή ζωή του την περνάει στον αέρα. Την υπόλοιπη τη μοιράζει μεταξύ του πολυτελέστατου σπιτιού του στη Φλωρεντία, στο κτήμα του στην Τοσκάνη και στα σκάφη του. Λάτρης της ιστιοπλοΐας, γοήτευσε και με αυτή τη δραστηριότητά του την πανέμορφη Ελληνίδα.

Ο έρωτάς του απασχόλησε τα ιταλικά ΜΜΕ. Ό,τι κάνει ο Λεονάρντο, άλλωστε, αποτελεί είδηση. Είτε σε προσωπικό είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο. Αργότερα, καταπιάστηκαν με το ειδύλλιο και τα δικά μας ΜΜΕ. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι πολλές οι Ελληνίδες που έχουν κλέψει την καρδιά ενός από τους πιο πλούσιους Ευρωπαίους. Από τους πιο περιζήτητους και γοητευτικούς άνδρες της Ιταλίας και όχι μόνο.

Τα σύννεφα, όμως, εμφανίστηκαν και αυτόματα δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα για τη σχέση του Λεονάρντο και της Ιωάννας. Τόσο για την ανοχή της συμπατριώτισσάς μας στα… γούστα του Ιταλού όσο και για το πόσο καθοριστικό μπορεί να αποδειχθεί το πάθος για τη Φράνκα.

Αφορμές

Όλα εξαρτώνται από τα θεμέλια που έχει η σχέση τους. Αν και σε αυτό το επίπεδο τα τσιλημπουρδήματα είναι απαγορευτικά. Ειδικά όταν μιλάμε για μία γυναίκα που πάντα απέφευγε να δώσει αφορμές για την προσωπική ζωή της. ∆ιότι η Ιωάννα σπάνια επέτρεψε να τη φωτογραφίσουν. Η παρουσία της στα στέκια της υψηλής κοινωνίας αποτυπωνόταν απλά στις συζητήσεις και στην αποκλειστικότητα των… οφθαλμών. Ξαφνικά, όμως, καλείται να διαχειριστεί μία νέα κατάσταση. Πρωτόγνωρη! Και μπορεί έως τώρα να αισθανόταν σιγουριά στο πλευρό του ζάμπλουτου Ιταλού επιχειρηματία, ο οποίος υποστήριζε ότι «τα παπούτσια μας θέλουν να τα φορούν και οι Άγγελοι», αλλά όταν εμφανίζεται μία Φράνκα, ο επίγειος παράδεισος μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση.

Ίσως για να δικαιωθεί η Βίκυ Μοσχολιού όταν τραγούδησε «εδώ είναι ο Παράδεισος και η κόλαση εδώ…».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κατερίνα Γκαγκάκη επιστρέφει στην τηλεοπτική επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις – Η ανακοίνωση της Barking Well Media

Πέθανε ο γιος του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου – Ο Άλκης έπασχε από αυτισμό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας