6:36 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τσιάρας: Σημαντική πρωτοβουλία για το Οικογενειακό Δίκαιο και τα πρόστιμα λαθρεμπόρων και φοροφυγάδων

Τσιάρας: Σημαντική πρωτοβουλία για το Οικογενειακό Δίκαιο και τα πρόστιμα λαθρεμπόρων και φοροφυγάδων

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με το Οικογενειακό Δίκαιο αλλά και για να σταματήσει επιτέλους η απαλλαγή από διοικητικά πρόστιμα σε λαθρέμπορους και φοροφυγάδες ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Τη φυσική παρουσία και των δύο γονιών στο μεγάλωμα των παιδιών τους μετά το διαζύγιο προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, στην τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο για το «Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Οι αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο

Απαντώντας σε παρέμβαση του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μ. Χαρακόπουλου, σημείωσε ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή που επεξεργάζεται αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο.


Σχετικό άρθρο: Την ηλεκτρονική επίδοση προανήγγειλε ο Κ. Τσιάρας στην Ομοσπονδία των Δικαστικών Επιμελητών

Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η εργαλειοποίηση των παιδιών, κατά τη διένεξη των γονέων, που αποφασίζουν να μην συνεχίσουν την κοινή ζωή τους, είπε ο κ. Τσιάρας σημειώνοντας ότι «αρχές φθινοπώρου θα είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών».

Όπως παρατήρησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), όλες οι επιστημονικές αναλύσεις διεθνώς, δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο γονέων, καταφέρνουν να επιβιώνουν καλύτερα, να προσαρμόζονται καλύτερα στις συνθήκες και τις δυσκολίες της ζωής, να καταφέρνουν περισσότερα πράγματα. Χρέος της Πολιτείας είναι να νομοθετήσει σε αυτή την κατεύθυνση, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πρόστιμα

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή ότι θα καταθέσει, έως την επόμενη συνεδρίαση (ακρόασης φορέων), τροπολογία για το «πάγωμα» των ποινικών δικαστηρίων υποθέσεων λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής, μέχρι να εκδικαστούν οι ίδιες υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια.

Στόχος της τροπολογίας είναι να μην αποφεύγουν οι λαθρέμποροι και φοροφυγάδες τα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία δεν μπορούσαν να τους επιβληθούν, αφού είχαν ήδη καταδικαστεί ή απαλλαχθεί στα ποινικά δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Κ. Τσιάρας – “Δεν υπάρχει διάθεση… να δίνει συγχωροχάρτι σε τέτοιου είδους αδικήματα”

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας