21:54 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Τσίπρας: Εφαλτήριο για την αναβάθμιση της ευρω-αραβικής συνεργασίας η Ελλάδα

Τσίπρας: Εφαλτήριο για την αναβάθμιση της ευρω-αραβικής συνεργασίας η Ελλάδα
  • Κάλεσμα στον αραβικό κόσμο «να σπεύσει να αξιοποιήσει τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» που δημιουργούνται στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
  • «Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μία κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα, αλλά και ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός»
  • «Η σημερινή διάσκεψη ανοίγει νέους ορίζοντες» και ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη ενός πλαισίου διαλόγου που θα θέσει σε νέες βάσεις τις ευρω-αραβικές σχέσεις»

Κάλεσμα στον αραβικό κόσμο «να σπεύσει να αξιοποιήσει τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» που δημιουργούνται στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης.

«Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μία κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα, αλλά και ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός» είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τις «σημαντικές ευκαιρίες» που προσφέρει η χώρα για την οικονομική συνανάπτυξη και συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε παράλληλα ότι «η σημερινή διάσκεψη ανοίγει νέους ορίζοντες» και ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη ενός πλαισίου διαλόγου που θα θέσει σε νέες βάσεις τις ευρω-αραβικές σχέσεις». Όπως είπε, «η Ελλάδα αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο για τον διάλογο αυτό και την αναβάθμιση της συνεργασίας μας».

«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης» και αυτό δεν το δείχνουν μόνον οι αριθμοί πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

 

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας