6:42 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες στη Λάρισα - "Κεραυνούς" κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες στη Λάρισα - "Κεραυνούς" κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες του νομού Λάρισας στις 19 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα, ενώ οι συνάδελφοί τους της Νίκαιας θα βγουν την ίδια ημέρα με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών! 

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μετάσχουν μαζικά στις συσκέψεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Παράλληλα όμως τους καλεί να δώσουν το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή (12/1) ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τους αγρότες με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και κάνουν λόγο για περίσσιο θράσος του υπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι δόθηκαν περίπου 3 δισ. ευρώ στους αγρότες από το υπουργείο.

«Κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα χρήματα αυτά είναι από επιδοτήσεις και προγράμματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν βγήκαν από τον ”κρατικό κορβανά” και είναι μειωμένα φέτος κατά 8,5% από την ΚΑΠ της Ε.Ε και συνολικά θα μειωθούν οι επιδοτήσεις άρα και το εισόδημα περίπου 60% με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2019», επισημαίνουν.

Ανακοίνωση κατά του πολυνομοσχεδίου εξέδωσε και η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, χαρακτηρίζοντάς το αντιλαϊκό, “με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα αλλά και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ότι άλλα περιουσιακά στοιχεία”.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας