12:57 Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Βλαντιμίρ Πούτιν: Μας απειλούν ξανά τα γερμανικά τανκς

Βλαντιμίρ Πούτιν: Μας απειλούν ξανά τα γερμανικά τανκς

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνέκρινε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με την μάχη κατά της ναζιστικής Γερμανίας, σε μια ομιλία για τον εορτασμό της 80ης επετείου από την Μάχη του Στάλινγκραντ.

Επικαλούμενος την απόφαση της Γερμανίας να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. «Είναι απίστευτο αλλά αληθινό», είπε. «Μας απειλούν και πάλι τα γερμανικά τανκς Leopard».

Μιλώντας στο Βόλγκογκραντ – το σύγχρονο όνομα του Στάλινγκραντ – ο Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιδιώξει να προχωρήσει πέρα από τα συμβατικά όπλα.

«Όσοι ελπίζουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης δεν καταλαβαίνουν, φαίνεται, ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι πολύ διαφορετικός γι’ αυτούς», είπε ο Ρώσος ηγέτης. «Δεν στέλνουμε τα τανκς μας στα σύνορά τους, αλλά έχουμε τα μέσα να απαντήσουμε. Δεν θα περιοριστούμε στη χρήση τεθωρακισμένου υλικού. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχόλια του Πούτιν, αλλά είπε στους δημοσιογράφους ότι «καθώς τα νέα όπλα παραδίδονται από τη Δύση, η Ρωσία θα κάνει μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων της για να απαντήσει».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε στο Βόλγκογκραντ για να τιμήσει την επέτειο από το τέλος της Μάχης του Στάλινγκραντ. «Τώρα, δυστυχώς, βλέπουμε ότι η ιδεολογία του ναζισμού, ήδη με τη σύγχρονη μορφή της, στη σύγχρονη έκφανσή της, δημιουργεί και πάλι άμεσες απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας», είπε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέθεσε επίσης λουλούδια στον τάφο του Σοβιετικού στρατάρχη που επέβλεπε την άμυνα της πόλης και επισκέφθηκε το κεντρικό μνημείο όπου τήρησε ενός λεπτού σιγή για όσους πέθαναν στη μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νορβηγία: Γύρω στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να σταλούν στην Ουκρανία άρματα Leopard

Καναδάς: Ανακοινώθηκε η παράδοση τεσσάρων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας