20:42 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βραζιλία: Ο Λούλα ντα Σίλβα νικητής του α' γύρου των εκλογών

Βραζιλία: Ο Λούλα ντα Σίλβα νικητής του α' γύρου των εκλογών

Οι υποστηρικτές του Λούλα ντα Σίλβα πανηγύρισαν μετά το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα για το αριστερό Εργατικό Κόμμα έναντι του απερχόμενου προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας.

Ο Λούλα έλαβε περισσότερο από το 48 τοις εκατό των ψήφων ενώ ο Μπολσονάρο έλαβε το 43 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθουν αντιμέτωποι σε έναν δεύτερο γύρο στο τέλος του μήνα. Ο Λούλα λέει ότι είναι έτοιμος για μια τελική νίκη.

«Πάντα πίστευα ότι θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Χρειάζεται απλώς επιπλέον χρόνος», δήλωσε ο Λούλα Ντα Σίλβα.

Ο Μπολσονάρο υποστηρίζει ότι τα πήγε καλύτερα από ό,τι πίστευαν οι δημοσκόποι και οι αναλυτές που τον ήθελαν να χάνει τη μάχη από τον πρώτο γύρο.

«Νομίζω ότι θα κάνουμε μια καλή συμμαχία για να κερδίσουμε τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος Μπολσονάρο.

Παρά την οικοδόμηση μιας αφοσιωμένης βάσης υποστηρικτών, η κυβέρνηση του Μπολσονάρο έχει χαρακτηριστεί από εμπρηστικό λόγο, επικρίθηκε για τον χειρισμό του στην πανδημία COVID-19 και για τη χειρότερη αποψίλωση των δασών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Λούλα από την άλλη πιστώνεται την οικοδόμηση ενός εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας που βοήθησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους να βγουν από τη φτώχεια, παρά την εμπλοκή της κυβέρνησής του σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης

Οπαδός του Μπολσονάρου σκότωσε υποστηρικτή του Λούλα λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές στη Βραζιλία

Προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία: Φόβοι για ταραχές χειρότερες από αυτές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας