22:15 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Βρετανία: «Σύννεφα» πάνω από την οικονομία

Βρετανία: «Σύννεφα» πάνω από την οικονομία

Η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει νέα πολιτική πίεση μετά την επίθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά του αμφιλεγόμενου μίνι προϋπολογισμού του νέου υπουργού Οικονομικών. Μια σειρά φορολογικών περικοπών που χρηματοδοτήθηκαν με δανεισμό οδήγησαν τη λίρα σε πτώση, και τώρα πολλοί ενυπόθηκοι δανειστές έχουν σταματήσει να προσφέρουν δάνεια σταθερού επιτοκίου σε αγοραστές κατοικιών λόγω των φόβων για την αύξηση των επιτοκίων.

«Δεδομένων των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν συνιστούμε μεγάλα και μη στοχευμένα δημοσιονομικά πακέτα σε αυτή τη συγκυρία» είπε το ΔΝΤ συμπληρώνοντας: «Είναι σημαντικό η δημοσιονομική πολιτική να μην λειτουργεί σε αντιπαράθεση με τη νομισματική πολιτική».

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ έχει προβάδισμα 17 μονάδων σε μια δημοσκόπηση – και πέρασε στην επίθεση στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στο Λίβερπουλ.

Εν τω μεταξύ, η British Retail Consortium αναφέρει ότι οι τιμές στα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 5,7% το έτος μέχρι τον Σεπτέμβριο, άλμα ρεκόρ από τότε που ξεκίνησε ο δείκτης της το 2002. Μια χαμηλότερη λίρα είναι πιθανό να ωθήσει τον πληθωρισμό ακόμη υψηλότερο τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης

Λιζ Τρας και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν για εμβάθυνση της συνεργασίας Βρετανίας – Γαλλίας

Ο Τατάρ δηλώνει απογοητευμένος από τη στάση της Βρετανίας στο Κυπριακό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας