13:02 Κυριακή 22 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Xρυσό συμβόλαιο

Xρυσό συμβόλαιο

Η Energean plc υπέγραψε νέο συμβόλαιο πώλησης φυσικού αερίου (Gas Sales and Purchase Agreement -GSPA) για ποσότητες έως 0,8 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως.

Η σχετική συμφωνία αφορά το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής East Hagit, ο οποίος ιδιωτικοποιήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού Israel Electricity Company (IEC), και αποκτήθηκε από την East Hagit Power Plant Limited Partnership, κοινό επιχειρηματικό σχήμα των Edetlech Group και Shikun & Binui Energy.

Η συμφωνία έχει διάρκεια 15 ετών και οι συνολικές ποσότητες μπορούν να φτάσουν τα 12 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που θα παραχθούν από τα κοιτάσματα της Energean στο Ισραήλ.

O Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που υπογράψαμε ένα νέο συμβόλαιο πώλησης έως 0,8 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως για τα κοιτάσματά μας στο Ισραήλ, επιτυγχάνοντας ένα από τα ορόσημα-κλειδιά για εμάς το 2022. Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο συμβόλαιο για την Energean, που είναι απόρροια του προγράμματος ιδιωτικοποίησης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της IEC, και θέλω να ευχαριστήσω την Edeltech και τη Shikun & Binui Energy για τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη τους. Επίσης, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι το FPSO “Energean Power” έχει αναχωρήσει από τη Σιγκαπούρη για το Ισραήλ και προσβλέπουμε στην έναρξη παραγωγής από το κοίτασμα Karish στο τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας».

Όπως δημοσιεύτηκε στην ΜΠΑΜ στο ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας