7:51 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Υπόμνημα στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ε.Κ. από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Υπόμνημα στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ε.Κ. από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε υπόμνημα στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ε.Κ. που ερευνά το θέμα των υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Η Επιτροπή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου είχε καταθέσει ενώπιόν της στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, στο υπόμνημά του ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με το κυβερνητικό επιχείρημα ότι αρνήθηκε την ενημέρωση, σημειώνει ότι «τέτοιες τοποθετήσεις είναι ενδεικτικές του θράσους και της απόγνωσης να προτείνεται σε έναν πολιτικό αρχηγό να παρανομήσει, αποδεχόμενος μία άτυπη και παράτυπη ενημέρωση, ώστε να μην υπάρχει νόμιμο στοιχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη δικαιοσύνη».

Φέρεται, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες να επισημαίνει κυβερνητικές παλινωδίες και να επικαλείται τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο που δήλωνε στις 5 Αυγούστου ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήταν έτοιμος να ενημερώσει ενδελεχώς και πλήρως τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όμως λίγες ημέρες μετά, σε συνέντευξή του ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε γνώση.

Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης υπενθυμίζεται ότι δήλωσε ότι θα ήταν «καινοτομία» η ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη, όπως υποστηρίζεται στο υπόμνημα.

Ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ελληνική βουλή, σημειώνοντας την αποφυγή κλήσης κρίσιμων μαρτύρων, όπως π.χ. ο Πρωθυπουργός, ο Γ. Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Γ. Λαβράνος, Φ. Μπίτζιος κλπ εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Επιπλέον, τονίζει πώς μάρτυρες -κλειδιά (ο κ.κ. Δεμίρης, Κοντολέων) επιστράτευσαν το απόρρητο ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, κάτι που ίσχυσε όμως μόνο στην περίπτωσή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Στο υπόμνημά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την Κυβέρνηση πώς έχει ως μόνο στόχο τη συγκάλυψη και την αποσιώπηση των ευθυνών της, ισχυριζόμενος ότι φαίνεται να επιχειρεί και στην επίσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA στην Ελλάδα όπου και πάλι τα πρόσωπα-κλειδιά απέφυγαν να συναντήσουν την επιτροπή.

«Στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να υπάρχουν σκοτεινές νησίδες, εκτός πολιτικού και δικαστικού ελέγχου, καλυπτόμενες από το απόρρητο», τονίζει και προαναγγέλλει ότι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι το επόμενο βήμα για τον κ. Ανδρουλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Θα είναι ατόπημα του κ. Μητσοτάκη να μην απαντήσει στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών

Mιχάλης Kατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ θα ξεσκεπάσει τον παρακρατικό μηχανισμό και τους ενόχους στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας