19:37 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Υπουργείο Άμυνας Κίνας: Αν η Ταϊβάν κηρύξει ανεξαρτησία, εμείς θα ξεκινήσουμε πόλεμο

Υπουργείο Άμυνας Κίνας: Αν η Ταϊβάν κηρύξει ανεξαρτησία, εμείς θα ξεκινήσουμε πόλεμο

Η Κίνα «δεν θα διστάσει να ξεκινήσει πόλεμο» εάν η Ταϊβάν κηρύξει την ανεξαρτησία της, προειδοποίησε την Παρασκευή εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας μετά τη συνάντηση του Κινέζου υπουργού Ουέι Φενγκέ με τον Αμερικανό ομόλογό του στη Σιγκαπούρη.

«Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, ο κινεζικός στρατός δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να ξεκινήσει πόλεμο, όποιο κι αν είναι το τίμημα», είπε ο Γου Κιάν, μεταφέροντας τις δηλώσεις του Κινέζου υπουργού Άμυνας Ουέι Φενγκέ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν συνομιλίες ενώπιος ενωπίω και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις θέσεις τους για την Ταϊβάν, μια μείζονα πηγή εντάσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων. Ο Όστιν κάλεσε την Κίνα «να αποφύγει περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες» στο ζήτημα της Ταϊβάν, σύμφωνα με αμερικανική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες.

Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως οι συνομιλίες «προχώρησαν ήρεμα». Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε αργότερα πως ο Ουέι επανέλαβε τη σταθερή θέση του Πεκίνου σχετικά με την Ταϊβάν.

Διαβάστε επίσης

Κίνα: Οι ΗΠΑ “παίζουν με τη φωτιά” με το θέμα της Ταϊβάν

Στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας