Ρόδος: Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Καταφτάνουν ενισχύσεις στο νησί

Ρόδος: Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Καταφτάνουν ενισχύσεις στο νησί

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίει η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί στον Απόλλωνα της Ρόδου, σε δασική περιοχή και μόλις 5 χιλιόμετρα από αγροτικές εκτάσεις, με τους έντονους ανέμους να δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των πυροσβεστών.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι άνδρες της πυροσβεστικής είναι ότι νωρίτερα, δύο εξ αυτών εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά, και χρειάστηκε παρέμβαση των συναδέλφων τους προκειμένου να τους σώσουν.

Παράλληλα, νωρίτερα, ο δήμαρχος της Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής που διαθέτουν μπουλντόζες και τρακτέρ να βοηθήσουν στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ανακόψουν τη φωτιά.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι φλόγες καίνε πουρνάρια, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 5μελές πεζοπόρο τμήμα, που συνεπικουρούνται από δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, μεγάλες ενισχύσεις βρίσκονται καθ’ οδόν, με 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα να μεταβαίνει στο νησί από τη Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος C130, ενώ 11μελές τμήμα κινείται προς τα εκεί από την Αθήνα με ελικόπτερο Super Puma.

Ακόμα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα βρίσκονται εν πλω προς τη Ρόδο με μεταγωγικό σκάφος από τον Πειραιά.Σχόλια