Στο φινλανδικό Kοινοβούλιο η συμφωνία με την Ελλάδα

Στο φινλανδικό Kοινοβούλιο η συμφωνία με την Ελλάδα

Η Φινλανδία απεδείχθη σκληρός διαπραγματευτής, φθάνοντας ένα βήμα πριν να τινάξει στον αέρα τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

Πλέον, η συμφωνία της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής με την Ελλάδα έρχεται στο Κοινοβούλιο της ευρωπαϊκής χώρας, προκειμένου να εξεταστεί. Η Μεγάλη Επιτροπή της φινλανδικής Βουλής -η σύνθεση της οποίας είναι ανάλογη της Ολομέλειας- καλείται να δώσει την έγκρισή της.

Υπενθυμίζεται ότι το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό -οι «Φινλανδοί» (οι πρώην «Αληθινοί Φινλανδοί»)- είχε επιβάλει πολύ στενά περιθώρια στη γραμμή που θα κρατούσε η χώρα. Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο, πηγές της φινλανδικής κυβέρνησης, είχαν αναφέρει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Yle ότι η εξουσιοδότηση που έχει λάβει ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ Αλεξάντερ Στουμπ από το Κοινοβούλιο είναι πολύ συγκεκριμένη και στην πραγματικότητα εκινείτο προς την κατεύθυνση του Grexit.

Οι αναφορές ήθελαν τον κυβερνητικό συνασπισμό αντιμέτωπο ακόμη και με το ενδεχόμενο κατάρρευσης εξαιτίας της άκαμπτης στάσης του κόμματος των «Φινλανδών».Σχόλια