Θεσ/νίκη: Η απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο 2 νεαρών σε ξενοδοχείο μέσα σε 24 ώρες

Θεσ/νίκη: Η απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο 2 νεαρών σε ξενοδοχείο μέσα σε 24 ώρες

Ποινές φυλάκισης άνω των τριών ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και σε εργολάβο, για το θάνατο δύο νεαρών από μονοξείδιο του άνθρακα, το Νοέμβριο του 2009.

Αναλυτικότερα, οι δύο θάνατοι, ενός 28χρονου και ενός 27χρονου, σημειώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών, σε δύο ξεχωριστά δωμάτια και ορόφους γνωστού ξενοδοχείου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα προκλήθηκε εξαιτίας της φραγής της καπνοδόχου του καυστήρα, σε συνδυασμό με μία σειρά από άλλες ελλείψεις και παραλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά την επιτόπια αυτοψία στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου με ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατ’ εξακολούθηση, της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια και της αυθαίρετης κατασκευής.

Παράλληλα, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δύο μηνών καταδικάστηκε ένας εργολάβος, που κρίθηκε ένοχος για τις δύο πρώτες παραπάνω πράξεις.

Επίσης, το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, έναν πραγματογνώμονα, ο οποίος είχε κληθεί να ερευνήσει τα αιτία θανάτου του πρώτου ενοίκου, αλλά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν εντόπισε το πρόβλημα, με συνέπεια να ακολουθήσει μία μέρα αργότερα ο δεύτερος θάνατος.

Σε όλους τους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, ενώ οι ποινές του ανεστάλησαν, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι.


Σχόλια