21:23 Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Συνδικαλιστική παρέμβαση στο πλοίο «Πρωτέας» εξετάζει η ΠΝΟ

Συνδικαλιστική παρέμβαση στο πλοίο «Πρωτέας» εξετάζει η ΠΝΟ

Με συνδικαλιστική παρέμβαση στον καταπέλτη του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΠΡΩΤΕΑΣ» στη γραμμή Βόλου – Σκιάθου προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αν η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν προχωρήσει σε εξόφληση δεδουλευμένων του πληρώματος.

Η Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων (ένα από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ) αναφέρει ότι υπάρχουν καταγγελίες πως η διαχειρίστρια εταιρεία, προβαίνει σε συστηματικές παραβιάσεις των ωρών εργασίας με απειλές για απολύσεις προς το πλήρωμα.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο νομικός σύμβουλος της ΠΝΟ ανέφερε ότι με το νέο νομικό καθεστώς, αν ένας ναυτικός στον οποίο δεν έχει καταβληθεί το δώρο την ημέρα που ορίζει ο νόμος, δεν προχωρήσει σε καταγγελία την ίδια ημέρα, δεν μπορεί να υπάρξει η αυτόφωρη διαδικασία για τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Για να διεκδικήσει κάποιος ναυτικός το δώρο του ή τα δεδουλευμένα του θα πρέπει να υποβάλει αγωγή εναντίον της εταιρείας και να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΠΝΟ, συνήθως κανένα από τα πληρώματα δεν προχωρά σε δικαστική διένεξη με την εργοδότρια εταιρεία, υπό το φόβο της απόλυσης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας