5:11 Τρίτη 7 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Όταν ο Ντινόπουλος «χτυπάει» Μητσοτάκη και ανεργία (φωτο-video)

Όταν ο Ντινόπουλος «χτυπάει» Μητσοτάκη και ανεργία  (φωτο-video)

Με μεγάλες προσδοκίες τόσο από πλευράς αυτοδιοικητικών όσο και από πλευράς του ίδιου του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών ο Αργύρης Ντινόπουλος, αν και στην πορεία αποδείχτηκε … άνθρακας ο θησαυρός.

Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση Μαξίμου – Ντινόπουλου φάνηκαν με το καλημέρα, λόγω της διαδημοτικής κινητικότητας και των απολύσεων από το δημόσιο. Είναι γνωστή εις πάση το τελευταίο διάστημα πως έχει ξεκινήσει «κόντρα» μεταξύ των υπουργών διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, μάλιστα ο δεύτερος έχει ξεκινήσει αντάρτικο, υποστηρίζοντας ανοικτά τη θέση της Ρένας Δούρου ακόμη και δηλώσεις του σε δημόσιες εμφανίσεις του. Μάλιστα οι καλά γνωρίζοντες του αυτοδιοικητικού ρεπορτάζ κάνουν λόγο και για συσπείρωση δημάρχων, από τον Αργύρη Ντινόπουλο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην κόντρα προστέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Τη πρόσφατη δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις καταθέσεις είχε σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος σε συνέντευξή του. Αυτό πυροδότησε ακόμη περισσότερο το σκηνικό και δημιούργησε μεγαλύτερο εκνευρισμό στο Μαξίμου. Βέβαια ο υπουργός προσπάθησε εκ νέου να διασκευάσει τις δηλώσεις του και να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε με τα λεγόμενά του για τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και για την Ρένα Δούρου. Συμπτωματικά οι κύριοι Ντινόπουλος, Γεωργιάδης και Μητσοτάκης πολιτεύονται στη Β’ Αθηνών.

«Χτύπημα» της ανεργίας από τον Ντινόπουλο

Ο Αργύρης Ντινόπουλος ως άλλος… Ομπάμα από την στιγμή που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών έχει εξοπλίσει το επιτελείο του  19  μετακλητούς-διοικητικούς υπαλλήλους, ειδικούς συνεργάτες και ειδικούς συμβούλους. Όπως φαίνεται και στις αναρτήσεις στη Διαύγεια [διαβάστε εδώ] ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσλάμβανε και νέους συνεργάτες θέλοντας να φτιάξει τη dream team μέσα στο υπουργείο. Μάλιστα στο γραφείο Τύπου του υπουργείο λίγο πριν την καλοκαιρινή ραστώνη, ο κ. Ντινόπουλος ενέταξε στο δυναμικό του και παλιό στέλεχος – συνεργάτη του από την δημαρχιακή του θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στο δήμο Βριλησσίων.

Οι προσλήψεις ξεκίνησαν στις 11 Ιουλίου. Τοποθετούνται οι μετακλητοί-διοικητικοί υπάλληλοι Γεωργία Χαραλαμπίδου, η Αθανασία Μανδύλη και η Στέλλα Μουρίκη. Ειδικοί συνεργάτες παρά τω υπουργώ τοποθετούνται η Αντωνία Βήχου, η Νεκταρία Ρούφη, η Δήμητρα Κούβαρη, ο Βασίλης Βαγενάς, ο Δημήτρης Τρούπος και ο Γιώργος Σύρμος. Στις 29 Ιουλίου τοποθετούνται ως μετακλητοί υπάλληλοι στο γραφείο του κυρίου Ντινόπουλου ο Σταύρος Αποστολίδης και η Κυριακή Κασάπη. Στις 13 Αυγούστου τοποθετείται ως ειδικός σύμβουλος ο Ιωάννης Τζήμας Στις 20 Αυγούστου αναρτάται απόφαση διορισμού της Μαρίας Κουκούλη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, ενώ στις 22 Αυγούστου τοποθετεί την Στέλλα Φρονίμου ως μετακλητή υπάλληλο και τον Στέφανο Καπούλα ως ειδικό επιστημονικό συνεργάτη.

Ο υπουργός με το ροζ φουλάρι στο κεφάλι

Αργύρης-Ντινόπουλος

Σήμερα είναι από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της  κυβέρνησης. Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο που κάποτε σε νεαρή ηλικία, «σάρωνε» τα σοκάκια της Μυκόνου με ροζ φουλάρι στο κεφάλι.

Η θρυλική συνέντευξη του Αργύρη Ντινόπουλου με έναν ρέιβερ

Πρόκειται για ένα απόσπασμα του ντοκιμαντέρ «Γενιά των Ρέιβερς» που έκανε ο άλλοτε μάχιμος δημοσιογράφος και για την τηλεόραση του ΑΝΤ1 στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Αυτό το βίντεο έχει αφήσει εποχή και έχει μπει στο χρονοντούλαπο της δημοσιογραφίας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας