11:18 Τρίτη 7 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από μαχητικά της Τουρκίας

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από μαχητικά της Τουρκίας

Ο Αντώνης Σαμαράς από τη Λευκωσία όπου βρίσκεται για συναντήσεις με την ηγεσία της Κύπρου δήλωσε ότι πρέπει να συντονιστούν οι ενέργειες των δύο χωρών και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είναι, πράγματι, προκλητικές», τόνισε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κατάσταση «δεν συγκρίνεται με την εισβολή του ’74 και δεν πρέπει να δίνουμε μόνοι μας μια τέτοια εικόνα».

Samaras2

«Η Ελλάδα και η Κύπρος μαζί έχουν βάλει πολύ ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα την ανάδειξη και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές μας», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Κατά τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο θα συζητηθούν οι κινήσεις που γίνονται από διάφορες πλευρές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και το κατά πόσον στο τραπέζι θα τεθεί και το ζήτημα των υδρογονανθράκων.

Τον κ. Σαμαρά, τον οποίο συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και υπηρεσιακοί παράγοντες, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται παραμονή της τριμερούς συνάντησης κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο στο Κάιρο, κατά την οποία θα συζητηθούν οι τρόποι συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα ενέργειας και ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Tourkika maxitika

Οι Τουρκοί συνεχίζουν απροκάλυπτα τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και ψάχνονται… για θερμό επεισόδιο. Σχηματισμός 6 μαχητικών με οπλισμένα τα δύο και ενός αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου  CN-235, πραγματοποίησαν συνολικά 21 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας σε βόρειο, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Αυτή η προκλητική στάση της Τουρκίας με οπλισμένα μαχητικά μπορεί ανά πάσα στιγμή να πυροδοτήσει καταστάσεις ακραίες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας