5:57 Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την κατάσβεση στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Βίντεο - ντοκουμέντο από την κατάσβεση στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Τεράστια η καταστροφή από την πυρκαγιά στην 4η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά ο σταθμός καθώς καταστράφηκαν και οι δύο μονάδες 3 και 4!

Η φωτιά ξεκίνησε στις 8:45 το πρωί της Κυριακής από το 2ο υπόγειο της 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και γρήγορα επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο τον υπόγειο χώρο. Πιθανόν από καλώδια αλλά και με τη βοήθεια εύφλεκτων υλικών (πλαστικού, σκόνη λιγνίτη αλλά και λάδια και πετρέλαιο) η πυρκαγιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και στους επάνω ορόφους φτάνοντας μέχρι και τα κοντρόλ του σταθμού της 3ης και 4ης μονάδας τα οποία και κατέκαψε.

Ευτυχώς από την πυρκαγιά δεν θρηνήσαμε θύματα ούτε και τραυματισμούς εκτός από 12 (συνολικά) περιστατικά που χρειάστηκαν μεταφορά, κυρίως για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι πυκνοί καπνοί ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προσπάθεια πυρόσβεσης και παρά την κινητοποίηση μεγάλης δύναμης της Πυροσβεστικής από τις υπηρεσίες Κοζάνης και Πτολεμαΐδας (με περίπου 10 οχήματα) η πυρκαγιά έκαιγε ολόκληρη την ημέρα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας