8:28 Σάββατο 4 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ο 18χρονος με το...μαγικό χέρι - Οι πίνακες του μοιάζουν με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Ο 18χρονος με το...μαγικό χέρι - Οι πίνακες του μοιάζουν με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Τα υπερρεαλιστικά έργα του Jack Ede είναι τόσο ρεαλιστικά, σχεδιασμένα με την παραμικρή λεπτομέρεια και αρκετές δόσεις αληθοφάνειας που αν και ζωγραφισμένα στο χέρι μοιάζουν με… φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει περιπτώσεις νέων ανθρώπων που μέσα από τη δουλειά τους αποδεικνύουν ότι κάποιοι είναι γεννημένοι με σπάνια ταλέντα τα οποία με τη βοήθεια της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, καταφέρνουν να τα απογειώνουν. Τρανό τέτοιο παράδειγμα είναι ο 15χρονος Αυστριακός David Uzochukwu οι φωτογραφίες του οποίου μας πήραν τα μυαλά λίγο καιρό πριν, αλλά και οι εξαιρετικής αισθητικής και μοναδικής σκηνοθετικής άποψης φωτογραφίες του Alex Stoddard που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και ανέδειξαν τον νεαρό καλλιτέχνη σε έναν σπουδαίο φωτογράφο.

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να μας μαγεύουν τα υπερρεαλιστικά έργα καλλιτεχνών, που παρότι φτιαγμένα με το χέρι, είτε ζωγραφισμένα είτε ως γλυπτά, δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στις οποίες έχουν αποτυπωθεί όλες οι λεπτομέρειες. Αυτού του είδους τα υπερρεαλιστικά έργα είναι φτιαγμένα με περισσή προσοχή και δεξιοτεχνία ενώ δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από το οπτικό αποτέλεσμα ακόμα και των πιο ακριβών φωτογραφικών μηχανών. Αξίζει τον κόπο να ξαναθυμηθούμε την εκπληκτική δουλειά των Jason De Graaf, Ron Mueck και Ivan Hoo που μας έκαναν να μπερδέψουμε για λίγο την πραγματικότητα με την τέχνη.

Αυτή τη φορά, ένας 18χρονος και εξαιρετικά ταλαντούχος νέος καλλιτέχνης, ο Jack Ede, μας συστήνεται μέσα από τα υπερρεαλιστικά του έργα που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Ο Jack πιάνει τα μολύβια και τις μπογιές στα χέρια του και μετά από πολλές ώρες επιμονής και υπομονής, καταφέρνει να δημιουργήσει εκπληκτικά υπερρεαλιστικά πρόσωπα γνωστών ανθρώπων όπως ο Morgan Freeman, ο Harry Styles, ο Bryan Cranston, ο Kevin Spacey και ο Robin Williams.

Κι είναι μόλις 18 χρονών...

Επιλέγει να ασχολείται με επώνυμους ανθρώπους καθώς για αυτούς βρίσκει διαθέσιμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στο διαδίκτυο προκειμένου να τις χρησιμοποιεί ως αφετηρία για τα έργα του. «Βρήκα μία φωτογραφία του Morgan Freeman με τέτοια ανάλυση και λεπτομέρεια που μπορούσα να κάνω ζουμ και να δω κάθε πόρος από το δέρμα του. Ενθουσιάζομαι πάρα πολύ να ζωγραφίζω όταν βρίσκω μία τέλεια φωτογραφία» δηλώνει ο νεαρός καλλιτέχνης σε blog του Instagram. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του τα παρουσιάζει σταδιακά στο Instagram ενώ σε κάθε κοινοποίηση περιγράφει τη διαδικασία που ακολούθησε, τις προσπάθειες που κατέβαλε και τις ώρες που χρειάστηκε προκειμένου να ολοκληρώσει κάθε πίνακα ζωγραφικής.

Κι αν νομίζετε ότι η ρεαλιστική ζωγραφική απεικόνιση ενός προσώπου είναι μία εύκολη διαδικασία, αρκεί να αναφερθεί ότι για το πορτραίτο του Morgan Freeman χρειάστηκαν 137 ώρες μέσα σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων ενώ έκανε εκατομμύρια υπολογισμούς και εκατομμύρια λάθη που έπρεπε να διορθωθούν.

Κι είναι μόλις 18 χρονών...
Κι είναι μόλις 18 χρονών...
Κι είναι μόλις 18 χρονών...
Κι είναι μόλις 18 χρονών...
Κι είναι μόλις 18 χρονών...
Κι είναι μόλις 18 χρονών...
Κι είναι μόλις 18 χρονών...
Κι είναι μόλις 18 χρονών...

πηγή: pathfinder.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας