20:27 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε» (φωτο - video)

Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε» (φωτο - video)

Περίπου 8.000 άτομα κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν μετά τη δραματική τροπή που πήραν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, ειδικά μετά τη σκλήρυνση της στάσης της Γερμανίας, αλλά και την παρέμβαση της ΕΚΤ.

Μάλιστα, το κάλεσμα για την Πέμπτη στις 18.00, στη συγκέντρωση έγινε μέσα από τα social media,  με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε».

Κλειστή για αρκετή ώρα παρέμεινε η λεωφόρος Αμαλίας, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος, που διαρκώς αυξανόταν, είχε κατακλύσει την πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη. Την ώρα που γίνεται αλλαγή φρουράς το πληθός ξεσπά σε χειροκροτήματα και τραγουδά το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ2-660x370

ΣΥΝΤΑΓΜΑ-3-660x373

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Διαδήλωση  για την υποστήριξη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και στην Θεσσαλονίκη.  «Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω»  είναι το σύνθημα τουλάχιστον 200 Θεσσαλονικιών  που συγκεντρώθηκαν στοΛευκό Πύργο.

thess2

thess

Στους δρόμους οι Πατρινοί

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης κόσμος, πολίτες, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν  στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Πάτρα,  στο έκτακτο κάλεσμα διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην σκληρή πολιτική της Γερμανίας.

Στην ουσία πρόκειται για μία παράσταση συμπαράστασης των πολιτών της Πάτρας προς την νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και στις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Το κάλεσμα από το facebook ήταν αρχικά για τις 17 Φεβρουαρίου, όμως οι εξελίξεις και η αρνητική στάση που δείχνει να κρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με εντολές τις Μέρκελ, επέσπευσαν το συλλαλητήριο. Πρόκειται για την επανεμφάνιση του κύματος των αγανακτισμένων, έχοντας δώσει μία διαφορετική μορφή στις κινητοποιήσεις τους από την στιγμή που έχει αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά και η στάση της απέναντι στο μνημόνιο και στην τρόικα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας