5:10 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τα TOR M1

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τα TOR M1

Ενόχους έκρινε το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, τον γιο του Μιχάλη και τους υπόλοιπους 3 κατηγορουμένους για την υπόθεση των TOR-M1 επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Οι δικαστές του Εφετείου υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση η οποία στηρίχθηκε στην μαρτυρία του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε χρήματα σε βαλίτσες στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι οι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης δεν προσκόμισαν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους προέρχονται από συναλλαγές που έγιναν με τον κατηγορούμενο Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Για την εισαγγελέα ο Σύρος καταζητούμενος Αλ Ζαγιάντ είχε κομβικό ρόλο στη διακίνηση της μίζας των TOR-M1 προς τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Ολοι οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κάνοντας λόγο για νόμιμες συναλλαγές με τον Σύρο καταζητούμενο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Κύπριος πρώην πολιτικός, το 1997, εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας